Ministrul Sănătăţii a anunţat sumele pe care le va primii personalul medical implicat în campania de vaccinare. Ce sumă primește fiecare

Ministrul Sănătății – Vlad Voiculescu a anunțat, vineri, după ședința de guvern, principalele puncte aprobate într-o ordonanță de urgență privind remunerații pentru cadrele medicale implicate în procesul de vaccinare. Cadrele medicale primesc bani în plus pentru vaccinare, dar nu cât s-a anunțat inițial. Sumele promise medicilor și asistenților au scăzut și sunt și în formă brută.

În etapa a doua de vaccinare sunt incluşi peste 5,5 milioane de români, mai exact persoanele cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din domenii cheie.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat, la finalul ședinței de guvern, că personalul medical din spitale va primi o plată suplimentară pentru efortul depus peste program.

Cei care muncesc practic în afara programului de lucru vor fi remuneraţi cu o sumă de 90 lei pe oră dacă este vorba de medici şi cu 45 de lei pe oră dacă este vorba de asistenţi medicali şi cu o sumă de 20 de lei pe oră dacă este vorba de registratori. Vorbim de sume brute. A fost stabilit prin această Ordonanţă de Urgenţă pe care in cel mai scurt timp o veţi găsi în Monitorul Oficial„, a spus Vlad Voiculescu

Citește și Spor de COVID pentru medicii de familie

El a mai precizat că în acestă perioada va fi foatre mare nevoie de cadre medicale care vor vaccina populaţia, pentru că de munca lor va depinde felul în care depăşim această perioadă cruntă în care suntem deja de ceva timp.

Medicii de familie vor primi minim 30 de lei pentru fiecare pacient vaccinat

Vlad Voiculescu: „Am stabilit o formă de remunerare a celor mai importanți vectori de comunicare și de convingere a românilor: medicii de familie. Ne bazăm pe medicii de familie să le stea la dispoziție oamenilor despre orice informație au nevoie. Medicii de familie sunt esențiali în această perioadă.

Pentru perioada următoare, ne bazăm pe medicii de familie să informeze și să programeze în platforma de vaccinare pacienții pe care îi au pe liste și să se asigure că vin la vaccinare și le stau la dispoziție și după vaccinare.

Citește și Cât durează imunitatea dobândită în urma infectării cu Sars-Cov2

Medicii de familie vor fi remunerați pentru această muncă suplimentară. Nu este vorba de niciun bonus. Este o plată suplimentară pentru muncă suplimentară. 30 de lei pentru fiecare pacient, acolo unde medicul de familie îl programează, acolo unde pacientul merge și se vaccinează.

Când se trece de 50% din lista de vaccinare, consiserăm că este un efort, iar de atunci plata se face cu 50 de lei pentru pacientul care este informat, programat, vaccinat, monitorizat. Peste 60%, vorbim despre 60 de lei. Este o plată progresivă”.

Ordonanţa de urgenţă privind măsurile pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii stabileşte „unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19 care desfăşoară activitate în centrele de vaccinare organizate în conformitate cu prevederile Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID 19 în România, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1031/2020, precum şi alte măsuri în domeniul sănătăţii”, arată actul normativ.

Citește și Cum îți dai seama dacă ai avut COVID-19 și nu ai știut

Vlad Voiculescu, despre deschiderea școlilor pe 8 februarie

„Se vor deschide școlile în anumite condiții de siguranță. Dacă trendul rămâne ca în prezent. Nu este o garanție, este o promisiune. Dacă evoluția ne va permite, atunci un obiectiv al Guvernului este să redeschidă școlile.

Vor fi respectate anumite măsuri de precauție: vaccinarea învățătorilor, profesorilor, personalului din învățământ. Testarea tuturor persoanelor simptomatice și a celor definite drept contacți pentru cei identificați pozitivi”, a declarat Vlad Voiculescu.

 

 

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Primele 2 cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România

Varianta Omicron a ajuns în România. Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu …

Primul studiu de secvenţiere pentru Omicron în 19 oraşe din România. Ce au descoperit cercetătorii

A fost realizat primul studiu pe bază de secvenţiere pentru varianţa Omicron în România, iar …

Simptomele infectării cu Omicron. Ce spune medicul care a depistat primul pacient

Medic sud-african care a diagnosticat primul pacient infectat cu Omicron a declarat că: Simptomele noii …

OMS avertizează: Persoanele care au trecut prin COVID, se pot reinfecta cu varianta Omicron

Riscul de reinfectare pentru persoanele care au trecut deja peste alte variante de Covid-19 crește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *