Iohannis, despre eventualitatea unor noi restricţii. Pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare

0

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că impunerea vaccinării obligatorii sau a unor restricții pentru cei nevaccinați nu „duc foarte departe”. Președintele a transmis că este nevoie de o campanie mai bună de conștientizare pentru că doar prin vaccinare poate fi prevenit valul patru. 

Întrebat de jurnaliști dacă susține introducerea unor noi restricții pentru nevaccinați, Iohannis a spus că este foarte important ca specialiștii să lucreze la conștientizare.

Nu putem să îi constrângem pe oameni să facă anumite lucruri pe care nu vor să le facă pentru că nu le înțeleg. Așa este și cu vaccinarea. Trebuie să aprofundăm, să îmbunătățim campania de vaccinare. Pandemia nu s-a terminat.

Citește și Covid-19 ar putea deveni epidemie sezonieră până la iarnă

De asta, de fiecare dată când fac declarații spun românilor să se vaccineze. Este foarte foarte important ca să prevenim un nou val, ca să prevenim răspândirea acestui virus.

Însă interdicții neexplicate, în această etapă, după părerea mea, nu ne duc foarte departe și chiar dacă este posibil să se introducă anumite restricții pentru persoane nevaccinate în locurile neesențiale, restaurante, cinematografe și așa mai departe, asta nu rezolvă problema. Rezolvă doar probleme punctuale”, a spus Iohannis.

Președintele a spus pandemia se rezolvă prin vaccinarea în masă

Iohannis a mai spus că România este deja în al doilea an de pandemie și nu va accepta „măsuri care duc la discriminări”.

Nu putem să învingem pandemia prin discriminare. Noi putem să învingem pandemia prin vaccinare. Este destul de simplu de spus, este mai complicat de realizat, însă, repet: vaccinul este disponibil la liber de câteva luni de zile deja și oamenii trebuie să înțeleagă că noi am ajuns aici în faza în care avem puține cazuri și datorită vaccinării și dacă vrem să rămână așa, atunci vor trebui mult mai mulți români să meargă să se vaccineze”, a mai spus președintele.

Citește și Varianta Delta a coronavirusului, dominantă în Europa. Experții cer testare gratuită și monitorizarea strictă a cazurilor

În situație contrară, spune președintele, este evident că vom avea valul patru, așa cum a apărut deja în țările din vestul Europei, un val care „se întinde între cei nevaccinați”.

Iohannis a precizat că și persoanele vaccinate pot face boala, însă nu cu simptome grele și sunt foarte rare cazurile în care care persoanele vaccinate ajung la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.