Covid-19 ar putea deveni epidemie sezonieră până la iarnă

1

Pandemia Covid-19 va deveni probabil o epidemie până în toamnă sau iarnă, despre care se poate aștepta să reapară în fiecare an, dar să fie controlată de stimulatorii vaccinului, potrivit unui virolog german.

Christian Drosten, șeful virologiei de la spitalul universitar din Berlin, spune că este posibil ca boala să reapară timp de câțiva ani, dar să fie ținută sub control de suplimentele de vaccin.

Drosten a spus că el crede că numărul cazurilor de coronavirus va crește după perioada estivală, dar că boala va fi controlabilă. În timp ce o creștere ar fi probabil descrisă ca un „al patrulea val”, a spus el, cu toate probabilitățile ar marca începutul unei „noi faze endemice” sau a unei „epidemii sezoniere” care ar reapărea câțiva ani, dar care ar putea fi menținută sub control prin vaccinare.

Citește și De ce unii oameni vaccinați se pot îmbolnăvi de Covid-19

În acest moment suntem într-o frază de tranziție”, a spus Drosten la Corona Update , un podcast săptămânal popular pe postul de radio german NDR. „Următorul obiectiv pe care trebuie să îl avem în vedere ca societate este ca 80% din populația adultă să fi fost complet vaccinată”. El a spus că toate așteptările erau ca Germania să fi atins acest obiectiv până la sfârșitul lunii august sau la mijlocul lunii septembrie. În prezent, 23% dintre germani au primit o vaccinare completă și 47% au avut o singură doză.

Germania trece peste al treilea val al pandemiei de coronavirus

Germania iese dintr-un al treilea val al pandemiei și păstrează în vigoare o serie de restricții. În medie, se administrează în fiecare zi 800.000 până la 1,2 milioane de doze de vaccin

Drosten a spus că subiectele cheie de discuție în lunile următoare ar fi vaccinarea copiilor și măsurarea cât de repede își pierd imunitatea cei care au fost vaccinați.

Probabil că vor fi mai ales persoanele în vârstă care oricum nu reacționează atât de puternic la vaccin, care vor prezenta o pierdere clară a imunității după jumătate sau un an întreg, în timp ce tinerii nu sunt atât de susceptibili să facă acest lucru”, a spus el. 

Citește și EMA a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii

Până în toamnă, el se așteaptă să vadă o „imagine din ce în ce mai competitivă a variantelor de evadare imună, deoarece statutul imun al populației va fi mai eterogen”. În prezent, a spus el, toate privirile sunt asupra variantei Delta, descoperită pentru prima dată în India, care se răspândește rapid în Marea Britanie, dar care reprezintă în prezent doar aproximativ 2% din cazurile noi din Germania.

Varianta indiană a virusului, „cu aproximativ 40% mai transmisibilă”

Drosten a spus că se aștepta ca varianta Delta a coronavirusului să devină mai proeminentă în Germania în următoarele câteva săptămâni, dar nu neapărat la fel de dominant ca în Marea Britanie.

El a spus că cea mai mare preocupare a sa a fost lipsa de disponibilitate a germanilor de a fi vaccinați și a spus că ar trebui făcute noi încercări de a motiva oamenii.

Avem niște grupuri care nu au fost încă vaccinate, avem acelea care au fost vaccinate o dată și care au pierdut dorința de a obține al doilea, avem copii – și toate aceste grupuri vor trebui să existe unul lângă altul . ” El a spus că se așteaptă ca acest lucru să ducă la focare locale, dar „nu la un val de pandemie”.

Citește și Tratament pentru Alzheimer autorizat în SUA după 20 de ani. Ce spun medicii despre eficacitatea tratamentului

Varianta indiană (Delta) a COVID-19 este cu 40% mai transmisibilă decât tulpina apărută în Kent (Alfa), a spus Matt Hancock, secretar de stat în Ministerul Sănătății în Marea Britanie.

„Această cifră, cu aproximativ 40% mai transmisibilă, este ultima informație pe care o am. Asta înseamnă că este mai dificil să gestionăm virusul cu noua variantă Delta, dar în mod crucial credem că cele două doze de vaccin oferă aceeași protecție ca în cazul variantei vechi”, a declarat Matt Hancock.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.