GRIPA, SEZONUL 2019-2020: Ministerul Sănătăţii cere plan de măsuri suplimentare pentru gripă

Ministerul Sănătăţii a cerut specialiştilor în sănătate publică un plan de acţiune suplimentar pentru a preveni și limita îmbolnăvirea prin gripă. În plus, Victor Costache a cerut şi pregătirea unui set de măsuri pentru intervenția sistemului de sănătate publică în cazul apariției îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus, se arată într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: OMENIREA ÎN ALERTĂ| 3 persoane au murit deja iar numărul îmbolnăvirilor s-a triplat. Coronavirusul se extinde în tot mai multe țări

Totul în contextul în care, săptămâna trecută, Institutul de Sănătate Publică a declarat oficial deschis sezonul gripal 2019-2020, iar numărul cazurilor de îmbolnîvire este în ocntinuă creştere. Mai ales că au fost reluate cursurile în scoli, licee, grădiniţe şi universităţi ceea ce ar putea duce la o răspândire mult mai rapidă a virusului gripal.

Citeşte şi: Studiu: Am putea scăpa de ace! Vaccinul antigripal ar putea fi înlocuit cu un plasture.

Ministerul Sănătății cere cardeelor didactice să ofere o atenţie sporită triajul epidemiologic efectuat la clasă, înainte de prima oră de curs, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități. Mai mult, direcția de Sănătate Publică a municipilui București a recomandat suspendarea cursurilor, pentru trei zile, în clasele din nouă unități de învățământ din București.

Citeşte şi: EXCLUSIV| Prof.dr. Alexandru Rafila despre Institutul Cantacuzino: “Prioritatea 0 trebuie să fie recâștigarea autorizației de producție pentru vaccinul gripal!”

Iar în conformitare cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, au fost luate și primele măsuri în ceea ce privește noul coronavirus. INSP a trimis direcțiilor de sănătate publică definiția de caz pentru a putea fi informate unitățile sanitare de la nivel național. De asemenea, în colaborare cu MAE, au fost emise atenționări de călătorie.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.