OMENIREA ÎN ALERTĂ| 3 persoane au murit deja iar numărul îmbolnăvirilor s-a triplat. Coronavirusul se extinde în tot mai multe țări

Este alertă de epidemie în China după ce, în doar câteva zile, numărul îmbolnăvirilor cu noua formă a coronavirusului, asemănător SARS (Sindromul Respirator Acut Sever ), s-a triplat. China a anunţat al treilea deces şi aproape 140 de noi îmbolnăviri noi. Numărul persoanelor infectate a ajuns deja la 201, dintre care 170 încă sunt în spital, iar 9 sunt în stare critică.

Citeşte şi: OMENIREA ÎN ALERTĂ | Ce este coronavirusul, virusul care a ucis peste 1.500 de oameni. Simptome, factori de risc şi tratament

Din cele 140 de cazuri noi, 136 sunt tot în zona Wuhan şi au fost înregistrate în weekend, unul a fost depistat în capitala Beijing, unul în provincia sudică Guangdong şi alte două în districtul Daxing, din sudul Beijingului, scrie Agrepres.ro.

Citeşte şi: Gripa poate ucide. Cine trebuie să se vaccineze obligatoriu?

Centrul coreean pentru controlul şi prevenirea bolilor (KCDC) a indicat că virusul a fost diagnosticat şi izolat la o femeie venită din China. Ea s-a prezentat, iniţial, la un spital din Wuhan cu simptome specifice unei răceli, dar când a ajuns în Coreea de Sud starea i s-a înrăutăţit, iar acum este în carantină. Autorităţile coreene încearcă acum să afle care sunt persoanele pe care femeia le-a întâlnit în drumul ei, mai ales în timpul călătoriei, iar atenţia este îndreptată şi spre personalul navigant.

Citeşte şi: EXCLUSIV | MApN: Vaccinurile produse de Institutul Cantacuzino, abia din 2025

Autorităţile sunt în alertă, mai ales că epidemia intervine cu puţin timp înainte de festivităţile de Noul An chinezesc, perioadă în timpul căreia sute de milioane de persoane călătoresc pentru a-şi vizita familia. Această pneumonie alimentează temerile privind reapariţia unui virus de tip SARS (Sindromul respirator sever acut), cel care între 2002-2003 a provocat moartea a peste 850 de oameni şi a îmbolnăvit alte 8.000 de persoane.

Citește și EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino, sabotat de statul român – Prof. univ. dr. Ioan Gherghina: „Nu se vrea să se reia producția, de la nivelul cel mai înalt!”

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

SEMNAL DE ALARMĂ| Boala care va face peste 150 de milioane de victime în lume până în anul 2050

Peste 153 de milioane de oameni vor suferi de demență până în anul 2050, arată …

EXPERIMENT| Coca-Cola şi sucul de mere, testate pozitiv la Covid-19

Un deputat austriac a realizat un test antigen rapid pe o băutură răcoritoare, chiar în …

sursa foto: alba24.ro

Premieră modială| Un american a primit o inimă de porc modificată genetic

Un bărbat din SUA a devenit prima persoană din lume care a primit un transplant …

Pfizer: Medicamentul anti-COVID are o eficacitate de aproape 90%

Pfizer a anunţat că ultimul test al pastilei sale anti-COVID-19 a dovedit o eficacitate de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.