EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino a produs primele loturi experimentale de vaccin antigripal

Operațiunile de producere a primelor loturilor experimentale de vaccin gripal de după 2013 au fost finalizate zilele acestea, au transmis reprezentanții MApN la solicitarea Medical TV. De asemenea, până la sfârșitul anului 2019 ar urma să fie obținute și rezultatele testelor de calitate.

Citește și EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino, sabotat de statul român – Prof. univ. dr. Ioan Gherghina: „Nu se vrea să se reia producția, de la nivelul cel mai înalt!”

Procesul de pregătire profesională a personalului de specialitate în perspectiva producerii vaccinului gripal au început încă din luna iulie 2019, au trasmis reprezentanții Armatei.

În ultimele șapte luni, specialiștii au efectuat, în scop de însușire a procedurilor și etapelor de producție, primele teste pe substrat biologic, în vederea realizării de loturi experimentale, necomerciale. Aceștia s-au perfecționat la standardele naționale și europene în domeniu, „cu respectarea normelor de siguranță și calitate ce trebuie îndeplinite pentru realizarea acestui produs biologic de mare importanță pentru sănătatea publică„, se mai arată în răspunsul transmis Medical TV.

Citește și EXCLUSIV| Prof.dr. Alexandru Rafila despre Institutul Cantacuzino: “Prioritatea 0 trebuie să fie recâștigarea autorizației de producție pentru vaccinul gripal!”

Anunțul MapN vine după dezvăluirile Medical TV cu privire la stocurile insuficiente de vaccin antidifteric, importurile costisitoare și avertizările specialiștilor cu privire la riscurile de securitate națională în domeniul medico-sanitar prin lipsa de activitate a unui institut național in domeniul microbiologiei.

De asemenea, Armata a mai subliniat că întârzierile de relansare a producției vin pe fondul lipsei de investiții ale ministerelor Sănătății și Educației de până 2017, când Institutul a fost preluat de MApN.

Citește și EXCLUSIV | Vaccinul „Cantacuzino” | MApN acuză ministerele Sănătății și Educației că nu și-au respectat angajamentele de investiții în modernizarea Institutului

Te-ar pute interesa și România a cheltuit 24 de milioane de euro pe vaccinuri antidifterie din import, în timp ce Institutul Cantacuzino produce suplimente alimentare

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

EXCLUSIV | Vaccinul “Cantacuzino” | Două produse noi din categoria imunomodulatori, pe piață din 2020

Două produse noi din categoria imunomodulatori, care, în acest moment, se află în stadiul de …

EXCLUSIV | Administrația prezidențială despre trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN: „Unitatea de intervenție rapidă în urgențe microbiologice și bioterorism, la parametri normali”

Administrația prezidentială a transmis, la solicitarea Medical TV, că „preluarea și operaționalizarea acestei capabilități strategice …

EXCLUSIV | MApN: Vaccinurile produse de Institutul Cantacuzino, abia din 2025

Lansarea pe piață a principalului produs al Institutul Cantacuzino ar putea avea loc cel mai …

EXCLUSIV | Vaccinul „Cantacuzino” | MApN acuză ministerele Sănătății și Educației că nu și-au respectat angajamentele de investiții în modernizarea Institutului

Ministerul Apărării Naționale(MApN) reacționează public, la aproape doi ani de la preluarea Institutului, cu privire …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *