EXCLUSIV | MApN: Vaccinurile produse de Institutul Cantacuzino, abia din 2025

Lansarea pe piață a principalului produs al Institutul Cantacuzino ar putea avea loc cel mai devreme peste trei ani. Luna aceasta au fost finalizate operațiunile de producere a loturilor experimentale, urmând ca, până la sfârșitul anului, să fie obținute rezultatele testelor de calitate.

În ultimele șapte luni, specialiștii au efectuat, în scop de însușire a procedurilor și etapelor de producție, primele teste pe substrat biologic, au transmis reprezentanții MApN.

Mai mult, zilele acestea s-au finalizat operațiunile de producere a loturilor experimentale, urmând ca, până la sfârșitul anului, să fie obținute rezultatele testelor de calitate.

Citește și EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino a produs primele loturi experimentale de vaccin antigripal

Patru sezoane gripale până la vaccinul Cantacuzino

Ministerul Apărării a mai transmis că, pentru reluarea producției de vaccin gripal, s-au desfășurat mai multe etape: stabilirea echipei de lucru pentru realizarea produsului, verificarea ariei de producție din punct de vedere al funcționării instalațiilor și echipamentelor noi și a celor existente dar și pregătirea protocoalelor de lucru.

„Pentru producerea unui vaccin este necesară o perioadă de 3-5 ani de la finalizarea loturilor experimentale”, au transmis reprezentanții MapN.

Asta din cauză că, cel mai probabil, este nevoie de realizarea unor studii clinice care sunt de durată și, mai ales, costisitoare.

Explicația stă în faptul că foștii manageri, numiți politic, ar fi renunțat inexplicabil la autorizațiile de producție și punere pe piață iar un banal vaccin gripal, care a fost produs zeci de ani de Institut Cantacuzino, este considerat din punct de vedere legal un produs cu totul nou pe piața farmaceutică, au dezvăluit experții consultați de Medical TV.

Citește și EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino, sabotat de statul român – Prof. univ. dr. Ioan Gherghina: „Nu se vrea să se reia producția, de la nivelul cel mai înalt!”

Pregătiri pentru imunoglobulină

Potrivit MApN, „concomitent cu pregătirea producerii vaccinului gripal, specialiștii Institutului lucrează pentru fabricarea a două produse din categoria imunomodulatori. Departamentul fabricație continuă producerea și comercializarea de medii de cultură și reactivi adiționali, a suplimentului alimentar SOD Natural, a serurilor și derivatelor din sânge de animal, a animalelor de laborator și nutrețurilor granulate combinate„.

Medical TV a dezvăluit recent că stocurile de vaccin și antidot pentru difterie sunt insuficiente în contextul unor cazuri confirmate la granița cu Ucraina, ar importurile de seruriri s-au ridicat la aproape 24 de milioane de euro.

Citește și ALERTĂ | Cu 40 de cazuri de difterie la graniță, România NU are doze suficiente de vaccin! DSP-urile se împrumută între ele și există doar 56 de doze de antidot la peste 4 milioane de copii

Mai mult, Medical TV a prezentat și avertizările unor specialiști de renume cu privire la riscurile de securitate națională cu care se confruntă România în domeniul medico-sanitar.

Citește și EXCLUSIV| Prof.dr. Alexandru Rafila despre Institutul Cantacuzino: “Prioritatea 0 trebuie să fie recâștigarea autorizației de producție pentru vaccinul gripal!”

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Bacteriile rezistente la antibiotic fac ravagii |”Ne îndreptăm către o eră post-antibiotică, în care o rană simplă sau o infecție dentară poate fi fatală.”

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că niciunul dintre antibioticele dezvoltate până în prezent nu este …

Covid-19, O „BOALĂ A CREIERULUI”| Pacienții vindecați, risc uriaş de afecțiuni neurologice sau psihiatrice

Aproximativ o treime dintre pacienții care s-au infectat şi vindecat de Covid-19 au fost diagnosticați …

Medicii de la Spitalul Foișor se revoltă: „Transformarea în spital COVID poate duce la complicatii cu implicatii greu de controlat”

Medicii de la Spitalul Foișor au transmis, vineri seară, un memoriu de revenire adresat ministrului …

SCENE DE GROAZĂ | Peste 100 de pacienţi de la Spitalul Foişor, evacuaţi cu tărgi şi cărucioare sau externaţi. Spitalul devine suport COVID

Scene incredibile la Spitalul Foişor din Capitală după ce, în cursul zilei de ieri, autorităţile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *