Ce este chirurgia bariatrică și cum ajută ea pacientul obez

Chirurgia bariatrică și metabolică (sau chirurgia obezității) îmbunătățește calitatea vieții și oferă rezultate imediate. Aici vorbim despre pacienții diabetici care nu mai au nevoie de tratament la câteva zile de la operație sau alți pacienti cu alte afecțiuni asociate obezității, cât și pe termen lung, cum ar fi mult dorita scădere în greutate precum și menținerea la greutatea respectivă.

Intervenția chirurgicală este doar una dintr-o multitudine de etape a unui program complet dedicat pacientului metabolic. Scopul acestui program amplu este evaluarea stării sale actuale de sănătate, alegerea celei mai bune soluții chirurgicale, scăderea ponderală, menținerea în timp a unei greutăți optime, dar și supravegherea evoluției sale, ca pacient.

Obezitatea este o boală metabolică?

În lumea modernă, obezitatea este o problemă majoră, fiind principalul factor în creșterea morbidității generale și în scăderea speranței de viață și a calității vieții.

Obezitatea vine cu riscuri multiple, care pot afecta toate sistemele organismului. Un indice al masei corporale (BMI) mai mare de 30 crește exponențial riscul de complicații și boli asociate, precum diabetul și afecțiunile cardiovasculare.

Pacienții cu SINDROM METABOLIC prezintă cel puțin 3 din următoarele 5 afecțiuni:

Citește și Atenţie la combinaţia dintre alimente, suplimente alimentare şi medicamente. Care sunt cele mai periculoase 10 combinaţii care pot provoca reacţii adverse

Beneficiile chirurgiei bariatrice

  • Poți scăpa în totalitate de excesul ponderal.
  • Îți vei recăpăta încrederea de sine
  • Îți vei îmbunătăți semnificativ calitatea vieții și starea generală de sănătate
  • Te vei bucura de ameliorarea imediată, până la vindecare, a afecțiunilor asociate obezității: diabetul zaharat tip 2, hipertensiunea arterială, dislipidemie (colesterol crescut), steatoză hepatică (ficat gras), dispnee (respirația grea), apnee de somn (oprirea respirației în somn), suferințe osteo-articulare, insuficiență venoasă cronică, insuficiență hormonală ovariană
  • Datorită tehnicilor chirurgicale laparoscopice utilizate în chirurgia bariatrică și metabolică, vei beneficia de toate avantajele acesteia:
  • Limitarea durerilor postoperatorii 
  • Grăbirea vindecării
  • Reducerea perioadei de convalescență
  • Vindecarea aproape fără cicatrici
  • Reîntoarcerea rapidă la activitățile cotidiene
Fotografie de nunta

Despre Medical Tv

Ai putea fi interesat și de

ALIMENTAȚIA SAU PROBLEMELE HORMONALE, PRINCIPALELE CAUZE ALE OBEZITĂȚII

România ocupă locul II în Europa la capitolul obezitate. În spatele acestei statistici stau obiceiurile …

Obezitatea, boala societății moderne

Obezitatea reprezintă depășirea greutații ideala a corpului. 60% din populația Romanie de peste 18 ani, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *