Vaccinul anti-covid Oxford Astra Zeneca aprobat pentru utilizare în Marea Britanie

Vaccin anti-Covid-19  produs de Universitatea Oxford și AstraZeneca a fost aprobat pentru utilizare în Marea Britanie, deschizând calea pentru lansarea rapidă. Vaccinul Oxford/AstraZeneca a devenit al doilea ser anti Covid aprobat în Marea Britanie.

Vaccinul AZD1222 a fost dezvoltat de Universitatea Oxford în colaborare cu gigantul farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca, iar testele clinice efectuate au arătat că are o eficiență de până la 90%.

Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze de la producătorul AstraZeneca – suficient pentru a vaccina 50 de milioane de oameni.

Marea Britanie este prima țară din lume care aprobă vaccinul produs de Universitatea Oxford, care vine ca o nouă variantă mai contagioasă de coronavirus răspândită în toată țara.

AstraZeneca şi alţi producători de vaccinuri au declarat că studiază impactul noii tulpini, dar se aşteaptă ca vaccinul să fie eficient şi împotriva acesteia.

Aprobarea de către autoritatea de reglementare a medicamentelor înseamnă că vaccinul este atât sigur cât și eficient.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat pentru Sky News că vaccinul Oxford va fi lansat începând cu 4 ianuarie și că va ajuta la „accelerarea” vaccinării națiunii.

Citește și SARS-COV-2 suferă mutații uriașe. Cât de periculos devine virusul pandemic

Acum, cu această aprobare în această dimineață, sunt foarte încrezător că putem vaccina cât mai mulți oameni vulnerabili până în primăvară„.

Vaccinul este calea noastră de a ieși din pandemie„.

Hancock a spus că vaccinul, care poate fi stocat mai ușor decât vaccinul Pfizer, poate fi accesat mai usor de către medicii de familie si casele de îngrijire a bătrânilor.

După anunţul conform căruia autorităţile de reglementare au aprobat vaccinul anti-coronavirus produs de AstraZeneca/Oxoford, premierul britanic Boris Johnson a vorbit despre „o veste cu adevărat fantastică şi un triumf pentru ştiinţele britanice” şi a transmis că autorităţile vor acţiona „pentru a vaccina cât mai mulţi oameni cât mai repede cu putinţă„.

Urmează studii clinice riguroase și o analiză amănunțită a datelor de către experți de la MHRA, care a concluzionat că vaccinul și-a îndeplinit standardele stricte de siguranță, calitate și eficacitate„.

Vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost conceput în primele luni ale anului 2020, testat pe primul voluntar în aprilie și de atunci a trecut prin studii clinice la scară largă care au implicat mii de oameni.

Grupul farmaceutic AstraZeneca susţinea recent că a găsit, după cercetări suplimentare, „formula câştigătoare” pentru vaccinul său împotriva Covid-19 dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford.

„Credem că am găsit formula câştigătoare şi cum putem obţine eficienţă, care, cu două doze, este la fel de mare ca a celorlalte vaccinuri”, spunea directorul general Pascal Soriot în Sunday Times, adăugând că vaccinul AstraZeneca asigură „100% protecţie împotriva formelor severe de Covid-19”.

Citește și O nouă formă de Coronavirus descoperită în Marea Britanie

Un vaccin mai ieftin

Vaccinul Oxford / AstraZeneca era aşteptat cu nerăbdare, deoarece este relativ ieftin şi nu trebuie păstrat la temperaturi la fel de scăzute ca cel de la Pfizer / BioNTech, de exemplu, depozitat la -70 grade.

Acest lucru face mai uşoară vaccinarea pe scară largă, precum şi în casele de îngrijire medicală.

Dr. Marinescu: Populația va avea acces mai ușor la vaccin odată cu aprobarea serului Astra Zeneca

Adrian Marinescu a declarat pentru Alephnews: „Este foarte bine că vor fi mai multe variante, exact ce ne doream. Să nu existe un monopol pe de-o parte și în plus mai multe variante va însemna că obținerea dozelor pentru populație se va face mult mai repede. Ceea ce înseamnă că această campanie începută de curând în Uniunea Europeană va merge mai rapid.

Medicul este optimist și spune că noile opțiuni vor simplifica și partea de transport.

Adrian Marinescu: „Așteptăm ca lucrurile să se întâmple în plan practic cât de repede. Cred că ține și de faptul că nemaifiind în Uniunea Europeană, lucrurile pot să se întâmple mai repede, din punct de vedere scriptic. Până la urmă e foarte bine, nu contează de unde pleacă, contează să avem mai multe variante de vaccin care să fie cât se poate de sigur și să îl putem folosi, mai ales că trebuie să ne gândim că lunile care urmează vor fi niște luni complicate pentru noi toți.”

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *