Cazul “Debridat” | Agenția Națională a Medicamentului lansează atenționarea la 45 de ore de la notificarea Pfizer. Populația, avertizată de un grup de parenting

Notificarea de retragere a loturilor contaminate de „Debridat” a apărut pentru prima dată în spațiul public românesc pe o pagina de facebook a unei farmacii de lângă Timișoara. Agentia Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (A.N.M.D.M.R.) a lansat avertizarea publică printr-un comunicat de presă la aproape 45 de ore distanță.

Citește și ALERTĂ MEDICALĂ| Debridat – sirop pentru copii, retras din farmacii! Un corp metalic ar fi ajuns într-unul dintre recipiente!

Anunțul privid seriile neconforme ale medicamentului „Debridat” a apărut pentru prima dată pe contul de facebook al Farmaciei Granathalma din comuna timișoreană Giroc, pe 10 decembrie la ora 00:02.

Citește și Antibioticele. Când și cum se administează

După ce notificarea a apărut pe pagina farmaciei sus menționate, mai întâi ea a fost preluată de site-urile și grupurile de parenting și, ulterior, de site-urile de știri.

Agenția Națională a Medicamentului a transmis avertizarea publică abia pe 11 decembrie, la ora 20:56, sub forma unui comunicat de presă postat pe site-ul insituției. Informarea A.N.M.D.M.R. vine la câteva ore după ce informația ajunsese deja în presa centrală.

În textul comunicatului de presă, reprezentanții A.N.M.D.M.R., au transmis că „în vederea adoptării unei poziţii unitare la nivel european şi ţinând cont de decizia autorităţilor competente din alte ţări în care au fost distribuite serii de produs potenţial afectate de acest incident, ANMDMR a fost de acord cu măsura retragerii de la comercializare a medicamentelor”.

Asta în contextul în care Agenția ar trebui să protejeze și să promoveze sănătătea publică, „prin exercitarea rolului primordial al ANMDM de garantare a respectării, de către medicamentele autorizate de punere pe piață, a standardelor impuse, pentru calitatea, eficacitatea și siguranța acestora”.

Citește și Studiu: Atenţie la supradoza de paracetamol. Banalul medicament poate aduce moartea!

În baza legii privind accesul la informațiile de interes public, Medical TV a transmis o solicitare scrisă Agenției cu privire la data și ora la care compania Pfizer a notificat instituția în legătură cu neconformitățile depistate la medicamentul „Debridat susp.24mg/5ml x 250ml”. De asemenea, am solicitat să ni se transmită și care este timpul mediu în care ANMDMR este de acord cu măsura retragerii de la comercializare a medicamentelor în urma notificărilor de neconformitate făcute de producători. Când vom primi răspunsurile, le vom publica.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Anticorpii durează până la 12 luni după contractarea SRAS CoV-2 şi cresc semnificativ după vaccinare

Anticorpii generaţi ca răspuns la o infecţie cu SARS-CoV-2 durează între şase şi 12 luni …

Covid-19 ar putea deveni epidemie sezonieră până la iarnă

Pandemia Covid-19 va deveni probabil o epidemie până în toamnă sau iarnă, despre care se …

Spitalul „Sfânta Maria” din Capitală, a fost reacreditat pentru transplant pulmonar

Spitalul „Sfânta Maria” a reprimit joi acreditarea pentru transplantul pulmonar, a anunţat secretarul de stat …

OMS a aprobat de urgență utilizarea vaccinului Sinovac

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a omologat de urgenţă miercuri vaccinul chinez anti-COVID Sinovac, a anunţat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *