sursa foto: gandul.ro

Autoritățile au propus noi restricții pentru Capitală. Care sunt şi cum ne afectează

Direcţia de Sănătate Publică a venit cu o listă de recomandări pentru Capitală, după ce indicele de incidenţă a ajuns la 6 la mia de locuitori. Propunerile au ajuns la Ministerul Sănătății.

Pe lista cu recomandările DSP pentru București se numără:

  • închiderea școlilor, creșelor și a afterschool-urilor, iar competițiile sportive de amatori să fie suspendate,
  • închiderea locurilor de joacă,
  • mallurile rămân deschise, dar cu măsuri suplimentare de siguranță – 4 mp de persoană
  • instituțiile publice ar urma să aibă un program decalat, acolo unde se poate munci în online, de acasă. Unde nu se va putea realiza munca de acasă, programul va fi decalat.

Fiecare DSP din țară va trimite propunerile sale la Ministerul Sănătății, autoritate care va lua deciziile finale și la nivel național.

Citeşte şi Se schimbă platforma de vaccinare: Vom putea alege tipul de vaccin anti-COVID

CARANTINA ÎN BUCUREŞTI, EXCLUSĂ: CAPITALA ARE 25% DIN ECONOMIA NAŢIONALĂ

Măsurile care să protejeze mai bine populaţia, pentru că, de fapt, despre asta vorbim, nu măsuri mai drastice, ci măsuri care să aibă ca efect o protecţie mai bună a populaţiei împotriva răspândirii virusului ar putea fi luate până la sfârşitul săptămânii. (…) Nu pot să confirm sau să infirm ceva deocamdată. Se discută, sunt propuneri diverse. Acum ele sunt analizate şi sunt absolut sigur că cele mai bune măsuri vor fi şi aplicate, iar eu voi dispune aplicarea lor de îndată”, a explicat prefectul Capitalei, Alin Stoica, într-o declaraţie acordată presei.

Întrebat de ce nu se impune carantina în Bucureşti, în condiţiile în care această măsură a fost aplicată în cazul altor oraşe cu incidenţă similară a cazurilor de SARS-CoV-2, prefectul a indicat că există mai multe aspecte care trebuie luate în calcul.

Situaţiile sunt diferite. Bucureştiul, dacă este să judecăm, are cam 25% din economia naţională, mare parte din populaţie, este o aglomerare urbană destul de mare, trebuie luate în considerare toate aceste elemente în momentul în care se impun măsuri, ca să ştim dacă acele măsuri sunt sau nu eficiente”, a spus el.

Citeşte şi Durerea de cap provocată de COVID-19. Cum o recunoşti şi cum se deosebeşte ea de durerea de cap obişnuită?

ŞCOLILE RĂMÂN MOMENTAN DESCHISE

Alin Stoica a menţionat că nu a primit de la Inspectoratul şcolar o cerere de trecere a cursurilor în online.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că elevii vor merge la școală până la instituirea carantinei într-un oraş însă, tinând cont de  evoluţia epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, a fost extinsă perioada vacanţei de primăvară, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai.

 „Vacanţa de primăvara va fi prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii „, a declarat Cîmpeanu.

Citeşte şi: Purtatul măştilor de protecţie şi distanţarea ar putea dura mulţi ani. Cu ce recomandări vin specialiştii

PREMIERUL: BUCUREŞTENII SĂ IGNORE SCENARIILE ŞI SĂ AŞTEPTE DECIZIA.  CARANTINA TOTALĂ NU ESTE O OPŢIUNE

Premierul Florin Cîțu a ținut să precizeze, în cursul zilei de luni, că nu se pune problema unei carantine în București, dar a recunoscut că ar putea fi adoptate noi restricții.

„Am așteptări foarte mari de la personalul MAI. Provocarea noastră rămâne pandemia. Le transmit bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte decizia. Această cifră de 6 la mie reprezintă una dintre informațiile pe care le luăm în calcul atunci când vorbim despre carantinarea sau nu a unei localități. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. Trebuie să vedem care sunt implicațiile.”

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.