Garda de Mediu va acchiziţiona aproape 50 de drone dotate cu senzori de ultimă generaţie care vor zbura deasupra întregii ţări pentru a supraveghea calitatea aerului şi nivelul de poluare din România. Dronele vor fi folosite inclusiv pentru supravegherea incendierilor ilegale şi realizarea de hărţi cu zone de risc, a …
Citește mai multVulcanul Etna, cea mai mare erupție din ultimii ani. Cât de periculoase sunt cenușa și gazele pentru populație
Vulcanul Etna din Sicilia, Italia, a erupt noaptea trecută degajând lavă şi cenuşă. Lava aruncată în urma unei exploxii din partea de sud-est a craterului ajuns până la o altitudine de 2000 de metri, iar aeroportul din Catania s-a închis temporar din cauza coloanei de fum și cenușă care s-a …
Citește mai multATENȚIONARE| Nor de praf saharian peste România. Cum ne afectează sănătatea
Valul de aer din Africa, încărcat cu praf saharian a ajuns deasupra României. Masa de aer încărcată cu particule de praf saharian avansează spre sudul, centrul și sud-estul Europei. Praful va putea fi observat până în noaptea de duminică spre luni. Administratia Nationala de Meteorologie RA informează că, în perioada …
Citește mai multALERTĂ LA NIVEL MONDIAL! Oceanul planetar se încălzeşte cu echivalentul a 5 bombe atomice pe secundă
Un studiu făcut asupra încălzirii globale şi a modului în care această încălzire se răsfrânge asupra Oceanelor Lumii a scos la iveală un rezultat mai mult decât îngrijorător. Doar în anul 2019, temperatura apei a crescut cu echivalentul energiei emanată de explozia a 5 bombe atomice de la Hiroshima, explodată …
Citește mai mult“Războiul” aerului poluat din București: „Există zone unde trebuie luate măsuri urgente!”
În București, normele de poluare sunt depășite de până la 5 ori, arată datele unei rețele de monitorizare a calității aerului. Informațiile transmise publicului de aerlive.ro, o platformă controlată de mai multe ONG-uri, sunt contestate de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, care susține că echipamentele folosite nu sunt recunoscute …
Citește mai multSEMNAL DE ALARMĂ | Poluarea ne face bolnavi din leagăn până în mormânt
Potrivit unui raport publicat recent în Marea Britanie şi citat de Press Association, persoanele care trăiesc la o distanţă de până la 50 de metri de drumurile cu trafic intens prezintă un risc cu 10% mai mare de a dezvolta cancer pulmonar. Studiul, efectuat de cercetători de la King’s College …
Citește mai multAlertă de toxicitate peste tot în jurul nostru. Lista celor mai periculoase substanţe pe care le atingem zi de zi
În uzul nostru zilnic au intrat obiecte cărora nu le mai dăm atenţie, le folosim din necesitate ori din inerţie şi aproape niciodată nu ne gândim dacă elementele din care sunt realizate conţin sau nu substanţe toxice. De la vase de bucătărie, haine, produse cosmetice, jucării şi până la alimente, …
Citește mai multSchimbarea orei, un stres în plus pentru organismul nostru. Cum ne afectează trecerea la ora de iarnă şi cât de greu de adaptăm schimbării
Am trecut la ora de iarnă, dar organismul nostru are nevoie de cel puţin două săptămâni să se adapteze noilor schimbări. Iar cei mai afectaţi de aceste modificări sunt copiii şi vârstnicii. Deşi aparent ne-am odihnit mai mult cu o oră, în realitate lucrurile nu stau chiar aşa, iar statisticile …
Citește mai multCernobîl, destinaţie turistică pentru turismul negru. Mai există sau nu risc de radiaţii în oraşul fantomă şi la fosta centrala atomică
O agenţie de turism din România vrea să dea lovitura cu o nouă destinaţie turistică intrată recent în atenţia iubitorilor de turism-negru. Este vorba despre Cernobîl, locul unde în urmă cu 33 de ani a avut loc cel mai mare accident nuclear din istoria civilă. Citeşte şi: Telefonul ne poate face …
Citește mai multA fost lansată drona care colectează deșeurile de plastic din apă
O asociaţie de protecţia mediului a achiziționat și va folosi în premieră în România o dronă Waste Shark pentru a curăța apele de deșeurile din plastic. Drona, care costă aproape 22.000 de euro, navighează la suprafața apelor și colectează până la 500 de kilograme de deșeuri într-o zi. ,,Am învăţat …
Citește mai mult