sursa:ziuadeconstanta

ATENȚIONARE| Nor de praf saharian peste România. Cum ne afectează sănătatea

Valul de aer din Africa, încărcat cu praf saharian a ajuns deasupra României. Masa de aer încărcată cu particule de praf saharian avansează spre sudul, centrul și sud-estul Europei. Praful va putea fi observat  până în noaptea de duminică spre luni.

sursă: ANM

Administratia Nationala de Meteorologie RA informează că, în perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

În această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Mai multe orașe din Europa, afectate de furtuna de praf saharian

Mai multe orașe din Europa au fost afectate de furtuna de nisip saharian. Atât orașul Stuttgart din Germania cât și orașul Lyon din Franța au fost scăldate într-o lumină galbenă. Norul de praf venit din Sahara care a acoperit mai multe orașe, a făcut ca cerul să capete nuanțe portocalii. Pulberea adusă de curenții de aer din Sahara poate fi observată pe mașini, dar și pe zăpadă.

sursa: Digi24

Ministerul Mediului a precizat  că valul de nisip care s-a aflat deasupra mai multor zone din Europa de Vest  și a colorat cerul în nuanțe de portocaliu a ajuns și în țara noastră.

sursă: Ministerul Mediului

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării.

Concentraţia prafului din aer este mică şi nu va avea efecte asupra sănătăţii. În plus, ploile care sunt anunțate vor spăla complet pulberea fină.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

STUDIU| O vitamină esenţială, elementul cheie în lupta împotriva COVID-19

Un nivel crescut de vitamina D în organism poate ajuta pacienții cu COVID-19 să reducă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.