sursa:ziuadeconstanta

ATENȚIONARE| Nor de praf saharian peste România. Cum ne afectează sănătatea

Valul de aer din Africa, încărcat cu praf saharian a ajuns deasupra României. Masa de aer încărcată cu particule de praf saharian avansează spre sudul, centrul și sud-estul Europei. Praful va putea fi observat  până în noaptea de duminică spre luni.

sursă: ANM

Administratia Nationala de Meteorologie RA informează că, în perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

În această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Mai multe orașe din Europa, afectate de furtuna de praf saharian

Mai multe orașe din Europa au fost afectate de furtuna de nisip saharian. Atât orașul Stuttgart din Germania cât și orașul Lyon din Franța au fost scăldate într-o lumină galbenă. Norul de praf venit din Sahara care a acoperit mai multe orașe, a făcut ca cerul să capete nuanțe portocalii. Pulberea adusă de curenții de aer din Sahara poate fi observată pe mașini, dar și pe zăpadă.

sursa: Digi24

Ministerul Mediului a precizat  că valul de nisip care s-a aflat deasupra mai multor zone din Europa de Vest  și a colorat cerul în nuanțe de portocaliu a ajuns și în țara noastră.

sursă: Ministerul Mediului

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării.

Concentraţia prafului din aer este mică şi nu va avea efecte asupra sănătăţii. În plus, ploile care sunt anunțate vor spăla complet pulberea fină.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Simptomele COVID-19 la copii. Cele trei semne care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți

Medicul Mihai Craiu a vorbit despre simptomele COVID-19 care apar la copii. El spune că …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Voucherele pentru vaccinați vor fi distribuite din octombrie. De unde se pot ridica

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august vor primi voucherele în valoare de …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *