Noi stimulente pentru personalul medical din linia întâi. Sporuri de până la 85% din salariul de bază

Guvernul a aprobat două acte normative, potrivit cărora, pe perioada stării de alertă, personalul din unitățile sanitare și serviciile de ambulanță beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase. Banii ajung la persoanlul implicat în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19. Sporul va fi acordat în perioada stării de urgență și alertă.

Guvernul a aprobat, vineri, două acte normative, potrivit cărora, pe perioada stării de alertă, personalul din unitățile sanitare și serviciile de ambulanță beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, este vorba despre Hotărârea pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 153/2018 și Ordonanța de Urgență privind reglementarea unor măsuri în domeniul sănătății cauzate de evoluția răspândirii infecțiilor determinate de virusul SARS-Cov-2.

Citește și Parlamentul a decis: mai multe cadre medicale vor primi stimulentul de 2.500 de lei . Care sunt acestea?

Hotărârea de Guvern prevede pentru perioada stării de alertă și a celei de urgență acordarea sporului pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase în procent de la 75% până la 85% din salariul de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din spitalele unitățile sanitare publice sau din structurile acestora, după caz, inclusiv pentru personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 pe perioada stării de urgență și alertă”, se arată în comunicat.

Sporurile nou stabilite se vor plătit atât din Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate, cât și de la bugetul de stat

De asemenea, în aceeași perioadă, personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar din serviciile de ambulanță publice va beneficia de un spor în procent de 80%. Conform reprezentanților MInisterului Sănătății, acordarea acestui spor se realizeaza fără eliberarea buletinelor de determinare sau, după caz, expertizare a locurilor de muncă emise de către autoritățile abilitate în acest sens.

Citește și Iohannis: Pandemia se poate termina până la vară

Conform Ordonanței de Urgență, sporurile nou stabilite se vor plătit atât din Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate, cât și de la bugetul de stat.

De asemenea, actul normativ prevede că, în cazul nerespectarii obligațiilor contractuale de către cabinetele medicilor de familie, casele de asigurări de sănătate cu care se află în relație contractuală pot aplica sancțiuni graduale, începând cu avertisment la prima constatare, diminuarea contractului cu 5% la a doua constatare și 10% la cea de-a treia”, se mai arată în comunicat.

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Primele 2 cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România

Varianta Omicron a ajuns în România. Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu …

Primul studiu de secvenţiere pentru Omicron în 19 oraşe din România. Ce au descoperit cercetătorii

A fost realizat primul studiu pe bază de secvenţiere pentru varianţa Omicron în România, iar …

Simptomele infectării cu Omicron. Ce spune medicul care a depistat primul pacient

Medic sud-african care a diagnosticat primul pacient infectat cu Omicron a declarat că: Simptomele noii …

OMS avertizează: Persoanele care au trecut prin COVID, se pot reinfecta cu varianta Omicron

Riscul de reinfectare pentru persoanele care au trecut deja peste alte variante de Covid-19 crește …

4 comentarii

  1. Foarte bine, acestia chiar merita acesti bani. Sa se dea de la banii pentru pensii speciale, asa e corect. Si sa nu mai auzim de pensii speciale pentru nimeni, ca nu e cazul…

  2. Mincinoși împuțiți! Nici pe lunile Martie/Aprilie nu am primit! Si nu e vorba de 2500 lei ci de 2250 lei..impozitare . Cat d emișei puteti fi?!😡

  3. Din ce am ințeles la personalul care avea deja sporul de 75%conditii deosebit de periculoase,care lucrează cu bolnavi psihici si mai nou acum si cu covid,nu primesc nimic in plus. De ce?

    • Păi cât mai vreți???…..si noi care tratăm pacienți covid-19 pe sectia de chirurgie care majoritatea nu au probleme chirurgicale au altele cum ar fii de pshiatrie,geriatrie ..etc…noi nu am primit nimic ..nici in starea de urgență nici de alertă…mentionez spital covid….ne mai comparăm??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *