ALERTĂ MEDICALĂ| A TREIA PERSOANĂ UCISĂ DE GRIPĂ. VACCINUL ANTIGRIPAL NU MAI EXISTĂ ÎN FARMACII

Ministerul Sănătăţii a anunţat vaccinul antigripal nu mai există pe stoc la niciun producător, astfel că, la acest moment, trebuie luate măsuri de precauție iar triajul copiilor din școli și grădinițe este esenţial, a declarat Amalia Șerban, directorul de sănătate publică din Ministerul Sănătății.

Pentru actualul sezon gripal, Ministerul Sănătății a cumpărat aproape 1,5 milioane de doze.

A fost un an bun pentru vaccinarea antigripală și deja am demarat discuțiile pentru contractul de anul acesta, iar toate persoanele care doresc să se vaccineze pentru sezonul următor să informeze medicii de familie”, a adăugat Amalia Șerban.

Doar 70 de mii de doze de vaccin antigripal mai sunt disponibile, în cabinetele medicilor de familie, pentru cei care doresc să se vaccineze – spun reprezentanții Ministerului Sănătății.

Citeşte şi EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino, sabotat de statul român – Prof. univ. dr. Ioan Gherghina: „Nu se vrea să se reia producția, de la nivelul cel mai înalt!”

Ea a precizat că a fost redactat un proiect de protocol cu Ministerul Educației pentru a monitoriza mai bine situația copiilor în unitățile de învățământ. „Atunci când sunt creșteri ale numărului de cazuri de gripă se pot lua decizii punctuale. Dacă sunt 3 cazuri, nu trebuie închisă toată școala. Pot fi suspendate cursurile într-o clasă sau două”, a explicat directorul de sănătate publică din Ministerul Sănătății.

Cel de-al treilea deces provocat de gripă în România în acest sezon a fost confirmat la un pacient de 78 de ani din Argeș. De data aceasta, însă, e vorba de o persoană vaccinată antigripal.
În ultimele 24 de ore,  numai la Marie Curie, 300 de copii s-au prezentat la camera de gardă, iar pentru 32 dintre ei a fost confirmat diagnosticul de gripă. Şi la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului au fost 27 de cazuri de gripă.

Până la data de 12 ianuarie 2020 au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit în cadrul campaniei Ministerului Sănătății.

Citeşte şi ALERTĂ DE GRIPĂ ÎN ROMÂNIA | 11 cazuri noi de gripă în doar două zile la copii sub 12 ani. 4 au fost trimişi de urgenţă la Bucureşti

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Primele 2 cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România

Varianta Omicron a ajuns în România. Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu …

Valeriu Gheorghiță, despre miocardita după vaccinare: Este mult mai rară decât miocardita apărută după boala COVID

Miocardita după boala COVID-19 este mult mai frecventă decât cea raportată după vaccinare, afirmă șeful …

Primul studiu de secvenţiere pentru Omicron în 19 oraşe din România. Ce au descoperit cercetătorii

A fost realizat primul studiu pe bază de secvenţiere pentru varianţa Omicron în România, iar …

Răspunsuri la întrebări despre varianta Omicron

Este dificil de spus dacă varianta Omicron produce forme mai uşoare sau mai severe de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *