OMENIREA ÎN PERICOL| VIRUSUL UCIGAȘ PĂTRUNDE ÎN EUROPA. 10 ORAȘE ÎNCHISE, 26 DE MORȚI ȘI PESTE 800 BOLNAVI

Noul virus din China se extinde cu repeziciune în lumea întreagă.  Cinci persoane care ar putea fi infectate sunt sub monitorizare în Scoția și o alta, în Irlanda de Nord.

Citește și OMENIREA ÎN ALERTĂ | Ce este coronavirusul, virusul care a ucis peste 1.500 de oameni. Simptome, factori de risc şi tratament

Există o „probabilitate crescută” de apariție a noului coronavirus în Marea Britanie, a declarat secretarul pentru sănătate, Matt Hancoc. 14 persoane au fost deja testate pentru virus. Cinci dintre acestea s-au testat negativ, în timp ce nouă încă așteaptă rezultate. 6 persoane au fost testate în spitale din Scoția și Irlanda de Nord după ce au prezentat simptome. Toți pacienții suspectați de teribila infecție au călătorit în Wuhan – orașul chinez unde a apărut pentru prima dată noua tulpină a virusului, care poate provoca boli pulmonare, cum ar fi pneumonia – în ultimele 14 zile. Un singur bărbat este tratat la Spitalul Royal Victoria din Belfast.

Citește și OMENIREA ÎN ALERTĂ: Coronavirusul, mai puternic decât se credea. Cadre medicale infectate deşi purtau costume de protecţie

Într-un efort fără precedent pentru a opri răspândirea coronavirusului mortal, autoritățile din China au impus restricții de călătorie nedefinite în 10 orașe importante. Autobuzele nu vor mai circula în orașele Chibi, Xiantao, Zhijiang, Qianjiang, Xianning, Huangshi and Enshi, iar la Ezhou au fost închise gările. În orașul Zhijiang, toate locurile publice au fost închise, cu excepția spitalelor, supermarketurilor, piețelor agricole, benzinăriilor și farmaciilor, a precizat Hubei Daily.

Postările pe social media arată o atmosferă de teamă și anxietate în rândul locuitorilor din zonele afectate, pe fondul incertitudinii asupra capacității autorităților de a face față unei potențiale epidemii.

CHINA IA MĂSURI DE URGENȚĂ – UN SPITAL CONSTRUIT ÎN 6 ZILE

Potrivit CNN, autoritățile chineze  vor construi în 6 zile un spital dedicat pneumoniei pentru a ajuta la tratarea sutelor de persoane afectate de virus. Unitatea va avea 1.000 de paturi.  Spitalul va fi un model prefabricat, de tip cutie, care poate fi construit pe termen scurt, anunță ziarul Beijing News. O măsură similară s-a luat și în 2003 în Beijing, în perioada epidemiei SARS.

Între timp, spitalele au solicitat donații de materiale medicale, inclusiv măști, mănuși medicale și costume de protecție.

Citește și EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino, sabotat de statul român – Prof. univ. dr. Ioan Gherghina: „Nu se vrea să se reia producția, de la nivelul cel mai înalt!”

Virusul ucigaș a fost descoperit pentru prima dată în orașul Wuhan în decembrie, și s-a răspândit în fiecare provincie din China, cu excepția regiunilor autonome îndepărtate din Qinghai, Mongolia Interioară și Tibet, numărul infecțiilor crescând la 846 în întreaga lume.

Chiar dacă, inițial, virusul se transmitea numai de la animal la om, noua tulpină ucigașă a ajuns la „a treia generație” și se poate transmite cu ușurință de la om la om, prin tuse sau atingere,  anunță David Heymann, președintele unui comitet OMS responsabil cu focarul de coronavirus.  Anunțul marchează o evoluție mortală a răspândirii virusului. 

Cel puțin 26 de persoane au decedat din cauza virusului ucigaș și peste 830 s-au îmbolnăvit  , inclusiv un bărbat în vârstă de 36 de ani.

 

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.