ALERTĂ DE GRIPĂ ÎN ROMÂNIA | 11 cazuri noi de gripă în doar două zile la copii sub 12 ani. 4 au fost trimişi de urgenţă la Bucureşti

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău au anunţat 12 cazuri de îmbolnăvire, confirmate cu gripă, dintre care 11 la copii cu vârste cuprinse între 1 şi 12 ani. Cele 12 cazuri au fost diagnosticate în doar 2 zile şi este vorba despre tipul A şi B confirmate în urma testului rapid. Cel de-al doisprezecelea caz este la un tânar de 20 de ani.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino a produs primele loturi experimentale de vaccin antigripal

Pentru că 4 dintre copii s-au prezentat cu febră mare, cefalee, vărsături şi insuficienţă respiratorie au fost transferaţi de urgenţă la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală. Alţi 4 sunt internaţi în Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, secţia Pediatrie, iar 3 sunt sub supraveghere şi tratament la domiciliu.

Citeşte şi:Virozele respiratorii sau răceala sezonului schimbător. Simptome, cauze şi metode de prevenţie.

Din cauza numărului mare de îmbolnăviri înregistrat la Spitalul din Buzău, Direcţia de Sănătate Publică a decis efectuarea unei dezinfecţii aero micro floră şi de suprafeţe la Urgenţe Pediatrie.

” De asemenea, s-a luat decizia ca personalul medical şi pacienţii suspecţi de gripă să poarte echipament de protecţie, respectiv masca. În ceea ce priveşte secţiile Pediatrie, Neonatologie, ATI şi Oncologie, vizitele au fost suspendate”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă.

Citeşte şi: Febra la copii. Cele mai mai greșeli pe care le fac părinții

De altfel, la finalul săptămânii trecute Institutul Naţional de Sănătate Publică a declarat oficial deschis sezonul gripal 2019-2020. Până acum au fost confirmate 165 de cazuri de gripă şi peste 73.200 de cazuri de infecţii respiratorii acute (precum gripă clinică, infecţii ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii).

Citește și EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino, sabotat de statul român – Prof. univ. dr. Ioan Gherghina: „Nu se vrea să se reia producția, de la nivelul cel mai înalt!”

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție …

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.