sursa foto: pixabay.com

Yoga ar putea scădea tensiunea arterială

,,Scopul yoga este de a crea putere, conştientizare şi armonie, atât pentru minte, cât şi pentru corp”. Este explicaţia oferită de Natalie Nevins, un medic din Statele Unite ale Americii, care este totodată instructor certificat de yoga la Hollywood.

Care este legătura dintre sănătate şi yoga

Sesiunile includ de obicei exerciţii de respiraţie şi meditaţie, în combinaţie cu mişcări de întindere şi flexare pentru diferite grupe de muşchi. Şi se bazează pe o serie de principii: prevenţia şi capacitatea corpului de autovindecare. De aceea, explică doctorul, yoga este un instrument potrivit pentru o viaţă sănătoasă. Tehnicile de relaxare pot reduce durerile cronice, cum ar fi cele de spate, de cap, artrita sau sindromul de tunel carpian.

Citește și Hernia de disc lombară. Cauze, simptome şi tratament.

Yoga fierbinte scade tensiunea arterială

Adulții diagnosticați cu hipertensiune arterială care practică yoga fierbinte, așa cum este cunoscută bikram yoga, pentru o perioadă de minimum trei luni, au o tensiune arterială mai mică.

Aceasta este concluzia preliminară a studiului efectuat de către Asociația Americană a Inimii. Anterior acestui studiu, au existat numeroase dovezi care confirmau efectele pozitive ale meditației yoga efectuată la temperatura camerei asupra tensiunii arteriale. De această dată, oamenii de știință au dovedit că nu doar yoga clasică oferă beneficii pentru inimă, ci și yoga fierbinte.

Bikram yoga este o practică modernă de yoga care a devenit tot mai populară în ultimii ani și care este oferită de tot mai multe centre de meditații. Practicată în mod ideal într-o încăpere încălzită până la 40 de grade și cu o umiditate de 40%, bikram yoga este privită ca o modalitate de eliminare a impurităților din corp. În anumite regiuni de pe glob, oamenii consideră că yoga caldă reproduce căldura și umiditatea din India, acolo unde a fost practicată pentru prima oară.

Citește și INIMA MĂRITĂ, AFECȚIUNE GENETICĂ RARĂ, OPERATĂ ÎN ROMÂNIA

Yoga sporește tonusul și forța musculară

Yoga vine la pachet şi cu alte beneficii fizice, dintre care: o mai bună flexibilitate, creşterea tonusului şi a forţei musculare, îmbunătăţirea respiraţiei, reducerea în greutate şi menţinerea unui metabolism echilibrat.

Citește și PIESE DE PUZZLE, cu Irina Mohora – Riscurile uriașe ascunse în diete

Ajută la combaterea stresului

Yoga nu aduce doar beneficii fizice. Ne poate ajuta, de asemenea, să gestionăm stresul, un inamic devastator al trupului şi al minţii. Practica regulată de yoga ne oferă calmul necesar, ne relaxează mintea şi accentuează concentrarea. Acestea sunt şi motivele pentru care medicul Natalie Nevins spune că yoga este potrivită pentru noi toţi, fie că avem o viaţă activă şi plină de mişcare, fie că suntem prieteni cu.. canapeaua şi scaunul din maşină.

Citește și Sedentarismul și bolile grave pe care le naște

 

sursa foto: pixabay.com

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

SEMNAL DE ALARMĂ| Boala care va face peste 150 de milioane de victime în lume până în anul 2050

Peste 153 de milioane de oameni vor suferi de demență până în anul 2050, arată …

EXPERIMENT| Coca-Cola şi sucul de mere, testate pozitiv la Covid-19

Un deputat austriac a realizat un test antigen rapid pe o băutură răcoritoare, chiar în …

sursa foto: alba24.ro

Premieră modială| Un american a primit o inimă de porc modificată genetic

Un bărbat din SUA a devenit prima persoană din lume care a primit un transplant …

STUDIU| SARS-Cov-2 îşi pierde 90% din puterea de infectare în doar câteva minute în aer

Virusul care provoacă Covid-19 devine inactiv în aer în proporţie de 90% după 5 minute …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.