O nouă formă de Coronavirus descoperită în Marea Britanie

Peste 1.000 de cazuri asociate unei ”noi variante” a coronavirusului SARS-CoV-2 au fost identificate în ultimele zile în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţări, unde această mutaţie ar putea avea o legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19. Autorităţile susţin că mutaţia nu poate cauza forme mai severe de COVID, iar vaccinul va fi la fel de eficient.

Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă în sud-estul Angliei”, a spus ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, într-o intervenţie în faţa parlamentului. ”Analizele iniţiale sugerează că această variantă creşte mai repede decât variantele existente’‘, a adăugat el.

Citește și A fost adoptat un nou protocol de tratament pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2

Trebuie să subliniez în acest stadiu că deocamdată nu există nimic care să sugereze că ar fi mai probabil ca această variantă să provoace o afecţiune gravă, iar ultimele date clinice arată că este foarte improbabil ca această mutaţie să nu răspundă unui vaccin”, a explicat oficialul britanic.

Dr. Bharat Pankhania, lector la Universitatea din Exeter, a declarat pentru Sky News că este „foarte încrezător că nu va trebui să ne remodelăm vaccinurile” din cauza noii tulpini.

El a subliniat că rata rapidă de răspândire a acestei noi mutații ar putea însemna că această variantă devine cea mai dominantă la nivel național.

Citește și Prospectul vaccinului produs de Pfizer a fost facut public. Ce conține vaccinul și ce efecte adverse are acesta

Expertul principal al OMS în situații de urgență, Mike Ryan, a declarat într-un briefing de știri la Geneva că este conștient de noua tulpină și a spus: „Autoritățile analizează semnificația acesteia. Am văzut multe variante, acest virus evoluează și se schimbă în timp„.

Noi restricții în Londra

Londra şi mai multe comitate învecinate trec la nivelul maxim de restricţii antiepidemice, astfel că începând de miercuri acestea vor trebui să-şi închidă barurile şi restaurantele, va fi limitată şi mai mult socializarea, dar şcolile rămân deschise. Două subdiviziuni administrative londoneze, Greenwich şi Islington, au decis totuşi închiderea şcolilor.

Am observat în ultima săptămână o creştere foarte puternică, exponenţială, a virusului la Londra, Kent, în părţi din Essex şi Hertfordshire. Nu ştim cât de mult aceasta este din cauza noii variante (de SARS-CoV-2), dar, indiferent care ar fi cauza, trebuie să acţionăm rapid şi decisiv’‘, a spus ministrul Matt Hancock.

Citește și Avertisment pentru vaccinul produs de Pfizer: Persoanele cu alergii severe să nu se vaccineze împotriva COVID-19

Virusul care cauzează COVID-19 suferă mutații la fiecare două săptămâni. Aceste mutații se produc la intervale regulate de timp,astfel încât le-a permis oamenilor de știință să urmărească răspândirea infecției în întreaga lume.

Unii oameni de știință au sugerat că alte coronavirusuri care acum provoacă răceala obișnuită la oameni ar fi cauzat boli foarte grave la început, dar au slăbit în intensitate de-a lungul mileniilor.

Preocuparea mare a oamenilor de știință este dacă această nouă tulpină de coronavirus este rezistentă la vaccin.

Marea Britanie este prima țară care a aprobat vaccinarea împotriva noului coronavirus.

 

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Simptomele COVID-19 la copii. Cele trei semne care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți

Medicul Mihai Craiu a vorbit despre simptomele COVID-19 care apar la copii. El spune că …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Superimunitate dezvoltată de unii pacienți care s-au vindecat de Covid-19.

Unele persoane dezvoltă un „sistem imunitar extrauman” după ce s-au vindecat de COVID-19. Această imunitate …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *