AcasăArticoleUnii oameni pot fi testați pozitiv pentru Sars-Cov-2 chiar dacă le-a fost...

Unii oameni pot fi testați pozitiv pentru Sars-Cov-2 chiar dacă le-a fost administrat vaccinul

Published on

spot_img

Un vaccin anti-Covid-19 nu oferă protecție completă sau imediată, ceea ce înseamnă că este încă posibil să te infectezi și să ieșiți pozitiv la un test pentru virus. După începerea campaniilor de vaccinare, în lume au fost mai multe cazuri de persoane care au fost depistate pozitiv pentru noul coronavirus, chiar dacă acestea fuseseră vaccinate anti-Covid.

Există un decalaj între vaccinare și protecție

Administrarea vaccinul durează de la câteva zile până la câteva săptămâni , potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Ați putea să vă infectați cu virusul chiar înainte de administrarea primei doze de vaccin, sau chiar după acest proces.

Este nevoie de un timp pentru ca răspunsul imun să se dezvolte„, a declarat dr. Robert Salata, directorul Universitatii Spitalelor Roe Green Center for Travel Medicine & Global Health din Cleveland.

Prima doză poate oferi o oarecare protecție, dar, așa cum a spus și CEO-ul Moderna, Stephane Bancel „momentan nu avem date care să demonstreze acest lucru”.

Vaccinului Pfizer are o eficiență de aproximativ 52%, după 14 zile de la administrarea primei doze„, a spus Salata, cel care a studiat eficacitatea vaccinului în spitalul său.

Vaccinarea previne majoritatea infectărilor, dar nu pe toate

Ați putea fi în continuare pozitiv după ce ați fost vaccinat, deoarece vaccinul nu este 100% eficient.

Cele trei vaccinuri autorizate de UE sunt extrem de eficiente, dar nu oferă protecție totală.

Vaccinul Pfizer a fost de 95% , eficace în prevenirea bolii în studiile clinice , după ce oamenii au primit două doze.

Vaccinul Moderna a fost de 94% , eficace în prevenirea bolii la persoanele care au primit două doze în studiile clinice.

Conform unui nou studiu, vaccinul produs de AstraZeneca arată o eficacitate împotriva infectiilor de 76% după prima doză, care se menține timp de trei luni. Eficacitatea urcă la 82% după a doua doză injectată trei luni mai târziu.

Vaccinarea previne bolile, dar infectarea este neclară

Vaccinarea previne bolile, dar încă nu este clar dacă sau cât de mult vaccinul previne toate infecțiile.

Informațiile nu sunt foarte clare în ceea ce privește probabilitatea ca vaccinurile să împiedice virusul să ne infecteze și să devenim asimptomatici. Acest lucru încă se cercetează.”, a spus dr. William Schaffner , specialist în boli infecțioase.

În ceea ce am văzut, aceste vaccinuri sunt eficiente în ceea ce privește prevenirea bolii și chiar severitatea acesteia”, a spus Namandje Bumpus , directorul departamentului de farmacologie și științe moleculare de la Universitatea Johns Hopkins.

Dar concentrarea asupra procentului de eficacitate nu arată întreaga imagine, pentru că ați putea ajunge în continuare să vă infectați cu Covid, dar aceste cazuri de infectare sunt mai puțin grave decât la persoanele nevaccinate, și acesta este un aspect foarte important.”

Citește și Persoanele vaccinate ar putea transmite în continuare virusul SARS-CoV-2

Producătorii de vaccinuri încă studiază dacă vaccinurile oferă protecție totală împotriva infectării.

Dacă sunteți asimptomatic, și ați fost testat pozitiv pentru Covid-19, însemnă, chiar dacă sunteți vaccinat, că puteți răspândi în continuare boala. De aceea, chiar și cei vaccinați vor trebui să poarte măști.

O persoană ar putea fi un purtător asimptomatic și să aibă virusul în pasajele nazale, așa că atunci când respiră sau vorbește sau strănută poate transmite noul coronavirus altora.

Vaccinurile nu funcționează retroactiv

Ați putea fi pozitiv pentru că ați fost infectat înainte de a primi vaccinul și pur și simplu nu știați încă. Așa s-a întâmplat cu unii dintre lucrătorii din domeniul sănătății într-un studiu publicat de Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor .

Studiul a constatat că 22 din 4.081 de lucrători din domeniul sănătății vaccinați au dat rezultate pozitive pentru Covid-19 după ce au primit prima doză.

Citește și Ministerul Sănătății lansează o broșură cu informații cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19

Unul dintre autorii studiului, dr. Eyal Leshem de la Sheba Medical Center din Israel, a declarat că este clar că unii dintre lucrătorii care au dat rezultate pozitive „au fost de fapt infectați cu Covid înainte de a primi prima doză”.

Semne de întrebare cu privire la noile variante de coronavirus

Există îngrijorarea că anumite variante ale virusului, care s-au răspândit în SUA și în alte state europene, ar putea fi mai puțin susceptibile la protecția care vine de la vaccinuri.

Datele preliminare de laborator arată că vaccinurile ar trebui să ofere protecție, iar liderii din sănătatea publică vor să se vaccineze cât mai repede posibil pentru a limita eventuale mutații ale virusului.

Citește și Tusea și durerea în gât, simptomele cele mai întâlnite la infecțiile COVID-19 cu noua tulpina britanică

Producătorii de vaccin Covid-19 au declarat că testează pentru a vedea dacă vaccinurile funcționează împotriva variantelor și lucrează, de asemenea, la rapeluri care ar adăuga o protecție suplimentară împotriva noilor mutații suferite de virus.

Este posibil ca peste un an să primesc un vaccin antigripal într-un braț și un vaccin de actualizare a vaccinului Covid în celălalt„, a spus Schaffner. „Va trebui să ne adaptăm la ceea ce face acest virus. Și avem capacitatea de a ține pasul cu virusul și chiar de a trece înainte„.

Latest articles

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă...

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală...

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre...

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită...

More like this

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă...

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală...

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre...