sursa foto: pixabay.com

Tratamentele la privat, indisponibile în spitalele de stat, vor fi decontate de Minister

Procedurile medicale indisponibile în spitalele de stat din România vor fi decontate de Ministerul Sănătății și în clinicile private din țară. În prezent, acest lucru era posibil doar pentru tratamentele efectuate în străinătate.

Guvernul a decis că ”pacienții cu afecțiuni grave, pentru care nu pot fi asigurate servicii medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, pot beneficia de tratamente în străinătate SAU asigurate de furnizorii privați de servicii medicale din România”, transmite Ministerul Sănătății.

Practic, pacienții cu afecțiuni grave, pentru care spitalele de stat nu pot asigura serviciile medicale necesare, pot beneficia de acum de tratamente la furnizorii privați de servicii medicale din România.

„Pacienților cu afecțiuni extrem de grave, care au nevoie de tratamente pe care nu le putem asigura în sistemul public de sănătate, trebuie să le acordăm șansa de a se putea trata și în România, nu doar în străinătate.”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Sorina Pintea: Sistemul privat nu concurează cu cel de stat, ci se completează

„În primul rând, este important pentru că oferim pacientului acces la tratamente, cu eliminarea unor costuri importante, cum ar fi cele cu transportul și cazarea în străinătate. De asemenea, putem vorbi și de asigurarea unui confort al comunicării în aceeași limbă în relația pacient-personal medical. Comunicarea medic-pacient este foarte importantă în rezolvarea problemelor de sănătate. Nu în ultimul rând, putem vorbi și de o economisire a unor sume importante. Acest lucru ne va permite să asigurăm accesul la tratamentele necesare pentru un număr cât mai mare de pacienți.”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Următorul pas pentru aplicarea măsurii este modificarea legislației secundare, respectiv a ordinului 50/2004. În acest fel, tratamentele acordate în spitale din străinătate, precum și cele acordate de furnizorii privați din România, vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătății.

 

SURSA: comunicat Ministerul Sănătăţii

sursa foto: pixabay.com

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

STUDIU. Șase vaccinuri diferite împotriva Covid-19 sunt sigure și eficiente atunci când sunt utilizate ca a treia doza

Studiul de fază 2, publicat joi în revista medicală The Lancet, a analizat siguranța și …

Primele 2 cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România

Varianta Omicron a ajuns în România. Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu …

Valeriu Gheorghiță, despre miocardita după vaccinare: Este mult mai rară decât miocardita apărută după boala COVID

Miocardita după boala COVID-19 este mult mai frecventă decât cea raportată după vaccinare, afirmă șeful …

Primul studiu de secvenţiere pentru Omicron în 19 oraşe din România. Ce au descoperit cercetătorii

A fost realizat primul studiu pe bază de secvenţiere pentru varianţa Omicron în România, iar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *