Un grup de cercetători americani au reuşit să folosească inteligenţa artificială pentru a permite unei persoane paralizate de la gât în jos să scrie cu litere de mână.  Practic, computerele se folosesc de nişte electorzi care preiau undele electromagnetice ale creierului pentru a mişca un cursor pe ecran.  Această mişcare este posibilă cu ajutorul inteligenţei artificiale care preia undele şi le transformă în litere de mână.

Citeşte şi: Descoperire: Inteligenţa artificială a Google poate prezice când murim

Deşi tehnologia nu este tocmai nouă, acum metoda este mult mai rapidă, scrie go4it.ro. În trecut, persoanele paralizate se puteau folosi de un cursor pentru a alege litere de pe un ecran formând astfel cuvinte. Procesul era unul destul de lent, permiţând alegerea a doar 39 de caractere pe minut. Acum însă, totul se întâmplă mult mai rapid şi natural.

Citeşte şi: OPERAŢIE REVOLUŢIONARĂ PENTRU REDAREA MOBILITĂŢII PACIENŢILOR PARALIZAŢI ÎN URMA ACCIDENTELOR

Utilizatorul trebuie doar să-şi imagineze că îşi mişcă mâna şi scrie literele, iar computerul analizează undele magnetice trimise către membre şi le interpretează drept „scris de mână”. În acest fel, vitezea de scriere este mult mai mare, aproximativ 66 de caractere pe minute. Până acum testele au demonstrat o acurateţe de 95%, dar oamenii de ştiinţă promit că vor îmbunătăţii tehnologia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.