STUDIU | 7 din 10 persoane spitalizate pentru Covid-19 nu și-au revenit complet la 5 luni de la externare. Ce se întâmplă în organism după infecţia cu SARS-Cov2

Şapte din 10 persoane spitalizate pentru Covid-19 nu și-au revenit complet nici la cinci luni după externare, arată cel mai recent studiu realizat în Marea Britanie citat de CNN.

Cercetătorii britanici au descoperit că pacienții au continuat să aibă probleme legate de sănătatea lor mentală și fizică,  iar 1 din 5 persoane au dezvoltat un nou handicap. Astfel, mulţi dintre ei fie au renunţat la job, fie au fost nevoiţi să îşi schimbe locul de muncă din cauza sănătății lor, potrivit descoperirilor cercetătorilor britanici.

Citeşte şi: OFICIAL | 5 decese raportate de autorităţi ca reacţie la vaccinul anti-COVID-19, clasificate ca şi coincidenţă

„EXISTĂ DOVEZI ALE DETERIORĂRII ORGANELOR LA 5 LUNI DUPĂ EXTERNARE”

Persoanele cele mai susceptibile de a avea simptome persistente au fost femeile albe de vârstă mijlocie care au dezvoltat o formă severă de Covid-19 și care au avut cel puțin două afecțiuni care le cu risc mai mare de boli severe, cum ar fi diabetul, astmul sau bolile de inimă.

Rezultatele noastre arată o povară mare de simptome, probleme de sănătate mentală și fizică și dovezi ale deteriorării organelor la cinci luni după externare cu COVID-19, a declarat Rachael Evans, profesor asociat la Universitatea din Leicester și consultant la spitalele din Leicester.

Citeşte şi: COVID-19 poate provoca probleme de auz | 3 Simptome critice care ar trebui să vă alarmeze

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CORPUL NOSTRU DUPĂ INFECŢIA CU SARS-COV2

Este, de asemenea, clar că pentru cei care au necesitat ventilație mecanică și au fost admiși la terapie intensivă durează mai mult pentru a se recupera. Cu toate acestea, o mare parte din marea varietate de probleme persistente nu a fost explicată de severitatea bolii acute – aceasta din urmă în mare parte determinată de leziuni pulmonare acute – indicând alte mecanisme care stau la baza, posibil, mai sistemice ”, a spus ea.

Citeşte şi: Premieră-medicala-a-fost-realizat-primul-transplant-de-inima-de-la-un-donator-decedat

Studiul la nivelul Marii Britanii a analizat 1.077 de persoane care au fost externate din spital în perioada martie – noiembrie 2020 care au dezvoltat Covid-19. Dintre aceștia, 67% erau albi, 36% erau femei și 50% aveau cel puțin două afecțiuni care le puneau în pericol de boli severe. Când participanții au fost urmăriți cinci luni mai târziu, doar 29% dintre oameni au spus că s-au simțit complet recuperați, în timp ce mai mult de 90% dintre oameni au avut cel puțin un simptom persistent și cei mai mulți au avut o medie de nouă simptome în curs.

Citeşte şi: Vaccinul românesc anti-COVID a depăşit faza de testare pe animale. Dacă va fi aprobat, se pot începe studiile clinice

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Studiu MedLife: Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august. Majoritatea celor infectați revin din concediu

Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august, arată testele efectuate în cele cinci …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Vaccinul Moderna mai eficient împotriva variantei Delta. Ce protecția oferă acestea

Un studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA arată că …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *