Şapte din 10 persoane spitalizate pentru Covid-19 nu și-au revenit complet nici la cinci luni după externare, arată cel mai recent studiu realizat în Marea Britanie citat de CNN.
Cercetătorii britanici au descoperit că pacienții au continuat să aibă probleme legate de sănătatea lor mentală și fizică, iar 1 din 5 persoane au dezvoltat un nou handicap. Astfel, mulţi dintre ei fie au renunţat la job, fie au fost nevoiţi să îşi schimbe locul de muncă din cauza sănătății lor, potrivit descoperirilor cercetătorilor britanici.
„EXISTĂ DOVEZI ALE DETERIORĂRII ORGANELOR LA 5 LUNI DUPĂ EXTERNARE”
Persoanele cele mai susceptibile de a avea simptome persistente au fost femeile albe de vârstă mijlocie care au dezvoltat o formă severă de Covid-19 și care au avut cel puțin două afecțiuni care le cu risc mai mare de boli severe, cum ar fi diabetul, astmul sau bolile de inimă.
„Rezultatele noastre arată o povară mare de simptome, probleme de sănătate mentală și fizică și dovezi ale deteriorării organelor la cinci luni după externare cu COVID-19”, a declarat Rachael Evans, profesor asociat la Universitatea din Leicester și consultant la spitalele din Leicester.
Citeşte şi: COVID-19 poate provoca probleme de auz | 3 Simptome critice care ar trebui să vă alarmeze
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CORPUL NOSTRU DUPĂ INFECŢIA CU SARS-COV2
„Este, de asemenea, clar că pentru cei care au necesitat ventilație mecanică și au fost admiși la terapie intensivă durează mai mult pentru a se recupera. Cu toate acestea, o mare parte din marea varietate de probleme persistente nu a fost explicată de severitatea bolii acute – aceasta din urmă în mare parte determinată de leziuni pulmonare acute – indicând alte mecanisme care stau la baza, posibil, mai sistemice ”, a spus ea.
Citeşte şi: Premieră-medicala-a-fost-realizat-primul-transplant-de-inima-de-la-un-donator-decedat
Studiul la nivelul Marii Britanii a analizat 1.077 de persoane care au fost externate din spital în perioada martie – noiembrie 2020 care au dezvoltat Covid-19. Dintre aceștia, 67% erau albi, 36% erau femei și 50% aveau cel puțin două afecțiuni care le puneau în pericol de boli severe. Când participanții au fost urmăriți cinci luni mai târziu, doar 29% dintre oameni au spus că s-au simțit complet recuperați, în timp ce mai mult de 90% dintre oameni au avut cel puțin un simptom persistent și cei mai mulți au avut o medie de nouă simptome în curs.