Stomatologia digitală și avantajele ei

0

Stomatologia digitală nu mai este de mulți ani o modă, ci o necesitate, oferind avantaje semnificative față de medicina dentară clasică: tratament mai eficient și mai precis și un nivel de predictibilitate mult mai ridicat al rezultatului final. Radiografiile cu un nivel mult mai scăzut de radiații, zâmbet perfect integrat in fizionomia feței, configurat pe calculator, reconstrucții dentare realizate în mai puțin de 24 de ore, acestea sunt doar câteva exemple de ce poate face stomatologia modernă.

Numărul românilor care au solicitat tratamente dentare complexe, în special din sfera esteticii dentare, a crescut tot mai mult în ultimii ani și, odată cu cererea, s-a îmbunătățit și oferta. Pentru a răspunde cerințelor tot mai exigente ale pacienților, piața de servicii stomatologice s-a orientat spre dezvoltarea laturilor de implantologie și estetică dentară, prin supraspecializarea medicilor și dotarea clinicilor cu aparatură de ultimă generație.

Amprenta clasică a fost înlocuită de scanner-ul intraoral care înregistrează o serie de imagini din cavitatea bucală. Acestea sunt transmise apoi unui computer și transformate într-o amprentă digitală.

Scanarea intraorală oferă un confort sporit pacientului și o precizie maximă medicului specialist.

LUCRĂRI PROTETICE ÎN MAI PUȚIN DE 24 DE ORE

Pe baza amprentei digitale, se poate concepe un model al viitoarei lucrări protetice, oferindu-i pacientului ocazia să vadă cum ar putea arăta lucrarea finală.

Amprenta este trimisă apoi către laboratorul digitalizat de tehnică dentară, unde tehnologia modernă și precizia tehnicienilor dentari oferă pacientului o lucrare protetică funcțională și estetică, în mai puțin de 24 de ore.

RADIOGRAFIE DIGITALĂ CU NIVEL SCĂZUT DE RADIAȚII

Folosind un fascicul conic de raze X, scanerul CBCT are nevoie de o unică rotaţie în jurul pacientului pentru a prelua sute de imagini ale zonei de interes, acestea fiind apoi reconstruite cu ajutorul unui software de imagistică, în vederea obţinerii modelului virtual 3D al pacientului.

Spre deosebire de imagistica convențională, imagistică digitală înseamnă nivel de radiații mai scăzut pentru pacienți, reducerea timpului de procedură, precum și posibilitatea de a avea imagini complexe și de a realiza măsurători exacte, extrem de utile în stabilirea și realizarea planului de tratament.

CLINICA VELVET DENTAL – MEDICI DE TOP ȘI APARATURĂ DE ULTIMĂ GENERAȚIE

Calitatea serviciilor stomatologice  oferite de Clinica Velvet Dental este asigurată de cele mai bune materiale, de laboratoare certificate și de o echipă de medici specialiști atent pregătiți. Velvet Dental, clinica stomatologică premium din Bucuresti, este cea mai bună opțiune pe lista pacienților care doresc să scape urgent, sigur și fără dureri de orice afecțiune stomatologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.