SEMNAL DE ALARMĂ | Poluarea ne face bolnavi din leagăn până în mormânt

Potrivit unui raport publicat recent în Marea Britanie şi citat de Press Association, persoanele care trăiesc la o distanţă de până la 50 de metri de drumurile cu trafic intens prezintă un risc cu 10% mai mare de a dezvolta cancer pulmonar.

Studiul, efectuat de cercetători de la King’s College London şi lansat de o coaliţie alcătuită din cincisprezece organizaţii nonguvernamentale, demonstrează că proximitatea faţă de drumurile aglomerate creşte riscul de cancer pulmonar şi poate să afecteze dezvoltarea plămânilor copiilor cu până la 14%, anunță Agerpres.

Citește și Măsuri drastice pentru combaterea poluării în Bucureşti. Cât de nocivă e poluarea pentru organism

Realizat în 13 oraşe diferite din Marea Britanie şi Polonia, studiul sugerează că poluarea atmosferică poate contribui la o creştere a riscului de boli de inimă, accident vascular cerebral, insuficienţă cardiacă şi bronşită.

Potrivit Agerpres, raportul a analizat treisprezece probleme de sănătate diferite prezente la persoanele care locuiesc în zone cu poluare atmosferică ridicată şi le-a comparat cu restul populaţiei, concentrându-se nu doar asupra internărilor în spitale şi a deceselor, ci şi asupra simptomelor, precum infecţiile respiratorii.

Citește și Studiu: Poluarea provocată de mașini creşte riscul de AVC şi boli cardiovasculare

Studiul a concluzionat, de asemenea, că poluarea atmosferică din zonele limitrofe drumurilor cu circulaţie intensă a stopat dezvoltarea normală a plămânilor la copii cu aproximativ 10%.

Poluarea aerului ne face pe noi, şi mai ales pe copiii noştri, dar deseori este invizibilă. Această cercetare impresionantă face ca această criză de sănătate publică – care afectează toţi oamenii din Marea Britanie – să fie vizibilă şi demonstrează urgenţa cu care toate partidele politice trebuie să acorde prioritate curăţării aerului nostru”, a declarat doctor Rob Hughes din cadrul Clean Air Fund.

Citește și STUDIU: POLUAREA AERULUI AR CREŞTE RISCUL APARIŢIEI BOLILOR MINTALE

Se pare că în fiecare zi vedem din ce în ce mai multe dovezi ale efectelor teribile pe care le are poluarea aerului asupra sănătăţii şi plămânilor noştri. Cei mai vulnerabili sunt cel mai puternic loviţi”, a afirmat doctor Penny Woods, director executiv în cadrul British Lung Foundation.

Cunoaştem că poluarea atmosferică stopează dezvoltarea plămânilor copiilor noştri, aflaţi în creştere, iar cei care suferă de o afecţiune pulmonară pot constata că simptomele lor sunt agravate de calitatea deficitară a aerului”, a adăugat Woods.

Bucureştiul, locul 6 în Europa la nivelul poluării

84 de orașe europene au fost monitorizate în ultimul an pentru evaluarea calităţii aerului. Bucureştiul s-a clasat pe locul 6, cu indici de poluare cuprinși între 73 și 131. La polul opus, Helsinki, are valori între 13 și 21.

Activiștii de mediu susțin că 70% din poluarea atmosferică din Capitală este provocată de noxele auto, iar 30% de alte activități economice, unde sunt incluse și șantierele. Lipsa spațiilor verzi este un alt factor care duce la creșterea poluării.

 

Despre Medical Tv

Ai putea fi interesat și de

Coronavirusul este capabil să invadeze creierul (studiu preliminar)

Un studiu preliminar a arătat că durerile de cap, starea de confuzie şi delirul, experimentate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *