Sănătatea creierului dependentă de odihna pe care o primește

Chiar dacă suntem stresați, avem o mulțime de lucruri de făcut și nu avem niciodată suficient timp pentru toate, trebuie să înțelegem că, atunci când vine vorba de starea de sănătate, somnul şi odihna trebuie să se numere printre priorităţi. Somnul are un rol vital în susținerea unei existențe echilibrate, similar cu cel al respirației, hrănirii și hidratării.

Descoperirile din ultima perioadă au condus la concluzia că lipsa de somn și odihnă ar putea agrava simptomele sclerozei multiple și încă se fac studii pentru a afla dacă oboseala acumulată în perioada adolescenței ar putea avea consecinte pe termen lung asupra creierului.

Mai multe despre cât de importantă este odihna pentru sănătatea creierului și astfel pentru sănătatea întregului organism aflați de la Prof. univ. dr. ALEXANDRU VLADIMIR CIUREA, medic neurochirurg.

 

 

Emisiunea integrală o puteți revedea aici MEDSHOW, cu Emma Zeicescu și prof. dr. Vlad Ciurea – Bolile neurodegenerative și sănătatea creierului

 

Despre Medical Tv

Ai putea fi interesat și de

STUDIU| Boala Parkinson ar putea debuta înainte de naștere

Persoanele care dezvoltă boala Parkinson înaintea vârstei de 50 de ani este posibil să se …

4 comentarii

  1. Daniela Cucu din Ploiesti

    Numele CORECT al D-lui Prof. Dr. in neurochirurgie este ALEXANDRU VLAD CIUREA nu CIURE, asa cum a aparut in postare!

  2. Ciobescu Luminita

    Am insomnii de 5ani

  3. este posibil să aveți apneea de somn! ar trebui să vă faceți un test de polisomnografie într-o clinică de pneumoftiziologie!..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *