OMENIREA ÎN ALERTĂ! 80 de morţi şi peste 2800 de îmbolnăviri. Cercetătorii chinezi lucrează la un vaccin împotriva coronavirus. Ministerul Sănătăţii de la Bucureşti a cumpărat testele pentru diagnosticarea rapidă

Virusul misterios din China se răspândeşte cu rapiditate, iar numărul victimelor creşte de la o oră la alta. 80 de oameni au murit şi peste 2800 de persoane au fost infectate în întreaga lume. Mai multe cazuri au ajuns şi în Europa.

Citeşte şi: OMENIREA ÎN ALERTĂ | Ce este coronavirusul, virusul care a ucis peste 1.500 de oameni. Simptome, factori de risc şi tratament

Oamenii de știință de la Centrul Johns Hopkins din SUA au realizat o hartă care urmărește în timp real cazurile infecțiilor cu coronavirusul din China.

Harta o puteţi găsi AICI

 

Preşedintele chinez transmite că virusul se răspândeşte rapid chiar înainte ca purtătorul să prezinte primele simptome. În acest context, cercetătorii chinezi lucrează contracronometru pentru a crea un vaccin. Xu Wenbo, directorul Institutului pentru boli virale din cadrul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din China, a anunţat că s-a reuşit izolarea cu succes a tulpinii noului tip de coronavirus care a provocat zeci de decese în centrul Chinei, scrie Agerpres.ro.

Citeşte şi: SEMNAL DE ALARMĂ| Gripa devine tot mai agresivă. Numărul deceselor pediatrice s-a dublat în 2019

Şi în România au fost emise alerte de coronavirus în Cluj, Timișoara, Constanța și București, dar toate au fost infirmate. Autorităţile române rămân însă în alertă, în condiţiile în care, ansamblul folcloric din Mioveni, format din 25 de persoane, se află în Beijing-China și va sosi pe aeroportul din Otopeni, marți la ora 15.00.

Tot sub observaţie este şi grupul de instrumentiști care a fost pentru o perioadă de 40 de zile, într-un turneu din China, chiar în oraşul Wuhan, de unde a pornit răspândirea virusului nou. Direcţiile de Sănătate Publică din Cluj și Arad le verifică, zilnic, starea de sănătate iar până în prezent nu există suspiciuni de pneumonie.

Citeşte şi: Infecțiile în gât. Cauze, simptome și remedii

Ministerul Sănătăţii a anunţat deja că a pus în practică un set de măsuri, atât pe aeroportul Otopeni cât şi în mai multe unităţi medicale din ţară. Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, a cumpărat deja testele de diagnostic rapid recomandate de OMS, pentru spitalele de boli infecțioase din Iași, Timișoara, Constanța, Cluj și București.

Citeşte şi EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino, sabotat de statul român – Prof. univ. dr. Ioan Gherghina: „Nu se vrea să se reia producția, de la nivelul cel mai înalt!”

Măsuri pentru aeroportul Otopeni:

  • montarea de scannere pentru a detecta temperatura corporală a pasagerilor
  • asigurarea permenenţei de asistenţă medicală în cabinetele din aeroport
  • distribuirea de pliante şi materiale informative despre noul virus
  • dotarea cabinetelor medicale din aeroport cu echipamente de protecţie

Citeşte şi EXCLUSIV | MApN: Vaccinurile produse de Institutul Cantacuzino, abia din 2025

Măsuri pentru unităţile sanitare:

  • redactarea unui protocol de diagnostic si tratament pentru coronavirus
  • redactarea chestionarelor care pot ajuta la depistarea mai usoara a imbolnavirilor cu coronavirus
  • dotarea echipelor medicale cu echipamente de protecţie specifice
  • asigurarea de materiale dezinfectant pentru toate unităţile medicale
  • stabilirea centrelor care vor prelua primele cazuri de îmbolnăvire (spitalele de boli infecțioase din Iași, Timișoara, Constanța, Cluj, iar în București – „Matei Balș”și „Victor Babeș”)

În plus, la Ministerului Sănătăţii s-a întocmit un Comitet interministerial care monitorizează potențialele infecții cu noul coronavirus şi oferă periodic informaţii spre public.

Citeşte şi OMENIREA ÎN ALERTĂ: Coronavirusul, mai puternic decât se credea. Cadre medicale infectate deşi purtau costume de protecţie

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Simptomele COVID-19 la copii. Cele trei semne care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți

Medicul Mihai Craiu a vorbit despre simptomele COVID-19 care apar la copii. El spune că …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Superimunitate dezvoltată de unii pacienți care s-au vindecat de Covid-19.

Unele persoane dezvoltă un „sistem imunitar extrauman” după ce s-au vindecat de COVID-19. Această imunitate …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *