OMENIREA ÎN ALERTĂ| Noul coronavirus pare că se transmite de la mama la făt şi prin sistemul digestiv. A fost înregistrat şi primul deces în afara Chinei

Noul coronavirus devine din ce în ce mai periculos iar pe măsură ce este studiat tot mai mult, cercetătorii descoperă lucruri noi despre modul lui de transmitere. Un expert din cadrul Spitalului de Pediatrie al Universităţii Zhejiang a declarat că există un potenţial risc de transmitere de la mamă la făt a noului coronavirus, scrie Agerpres.ro.

Citeşte şi: OMENIREA ÎN ALERTĂ | Ce este coronavirusul, virusul care a ucis peste 1.500 de oameni. Simptome, factori de risc şi tratament

În plus, specialiştii chinezi au descoperit că mai mulţi pacienţi infectaţi cu noul tip de virus au manifestat ca unic simptom diareea, fără alte semne clasice, precum febra. De aceea au început să preleveze probe din materiile fecale şi au descoperit că noul virus se transmite pe cale fecal-orală, mai ales atunci când nu sunt respectate regulile esenţiale de igienă, ca spălatul pe mâini.

Citeşte şi: EUROPA ÎN ALERTĂ| Un medicament anti HIV ar putea fi tratamentul împotriva virusului din China

Între timp, numărul deceselor provocate de noul coronavirus a depăşit 300, iar cel al persoanelor infectate ajunge la 14.380 răspândite pe teritoriul a 20 de ţări. Şi ca o premieră, a fost înregistrat şi primul deces din afara Chinei, în Filipine. Este vorba despre un cetăţean de 44 de anioriginar din oraşul Wuhan, unde a apărut acest virus, şi care ar fi fost infectat înainte de venirea în Filipine, informează agenţia chineză de presă Xinhua.

Citeşte şi: EXCLUSIV | MApN: Vaccinurile produse de Institutul Cantacuzino, abia din 2025

Guvernul chinez ia măsuri din ce în ce mai drastice pentru a preveni răspândirea virusului pulmonar. A interzis ca persoanele care mor din cauza infectării cu noul coronavirus să aibă parte de slujbă de înmormântare. Ele sunt incinerate rapid, fără ca familia să își poată lua rămas bun sau să participe la procesul de incinerare.

Citeşte şi: OMENIREA ÎN ALERTĂ| România se pregătește să lupte cu noul coronavirus. Ministerul Sănătății ia primele măsuri

Există însă şi o urmă de speranţă, specialiştii anunţă că 243 de persoane infectate cu 2019-nCov s-au vindecat și au fost externate. La noul spitalul din Wuhan, construit pentru a trata pacienţii infectaţi cu noul virus, armata chineză va trimite 1.400 de cadre medicale ale forţelor armate. Este vorba despre experţi în domeniul prevenirii şi controlului epidemiilor.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Bacteriile rezistente la antibiotic fac ravagii |”Ne îndreptăm către o eră post-antibiotică, în care o rană simplă sau o infecție dentară poate fi fatală.”

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că niciunul dintre antibioticele dezvoltate până în prezent nu este …

Este gata noua platforma de vaccinare. Iată tot ce trebuie să ştii înainte de a te programa

Platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID a fost deja modificată. Oamenii pot alege cu ce …

SURSE| Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, demis! Cine preia interimatul ministerului

Potrivit unor surse, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, va fi demis. Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit …

Beneficiile uleiului de cânepă | Canabidiolul, salvarea bolnavilor cu boli cronice

Canabidiolul, sau CBD-ul, este un ulei extras din plantele de cânepă cu numeroase beneficii teraputice. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *