Implantul dentar îţi schimbă viaţa

7 din 10 români au cel puțin un dinte lipsă, iar unu din zece are deja probleme dentare ireversibile, caz în care singura soluție este o terapie restauratorie.

Numărul celor care solicită implanturi dentare este în creştere ceea ce, în contextul descris mai sus, semnifică şi un volum mai mare de cazuri complexe, situaţii în care nici nu îndrăzneau să viseze la o dantură funcțională şi estetică. Un medic bine pregătit, cu experiență în chirurgie și implantologie, care are la dispoziție o echipă profesionistă şi tehnologia adecvată, poate face minuni.

Cristian Voicu a ajuns în cabinetul dr. Cristian Irimia în momentul în care își mai putea folosi dantura parţial. Pe maxilar mai avea doar patru dinți, iar de pe mandibulă lipseau dinții laterali de pe ambele părți, așa cum se poate vedea în fotografiile realizate înainte de începerea tratamentului (foto 2). Ne-a spus că își dorește o reabilitare orală completă, iar planul propus de dr. Cristian Irimia, medic stomatolog cu competenţă în implantologie, a constat în crearea unei lucrări protetice fixe, susținută de inserarea a opt implanturi dentare pe maxilar, iar pe mandibulă, două lucrări protetice fixe, susținute tot de implanturi, pe cele două laterale.

Tratamentul s-a desfășurat în trei etape, prima constând într-o intervenție chirurgicală complexă, ce a presupus extracții, acolo unde existau resturi radiculare, regularizări de creastă prin augumentare osoasă, utilizarea membranelor A-PRF pentru regenerare celulară rapidă și inserarea propriu-zisă a celor opt implanturi.

A doua etapă a constat în repetarea aceleiași proceduri, pentru inserarea implanturilor de pe mandibulă.

 

 

 

 

 

 

La cinci luni după aceste intervenții, a urmat descoperirea implanturilor și montarea lucrărilor protetice, după o strânsă colaborare cu laboratorul de tehnică dentară, astfel încât rezultatul să fie cel din imagini.

 

 

 

 

 

 

Pacientul se bucură acum de o dantură complet funcțională și de un zâmbet de nota 10.

Ne-a spus că atunci când a decis să înceapă acest tratament, nu s-a gândit că va putea din nou să zâmbească cu încredere, ci își dorea doar să își poată folosi dinții pentru a mesteca alimentele. Acum poate mânca orice dorește, poate savura gusturi pe care le uitase și nu mai este nevoit să își ascundă dantura în public.

 

Clinicile ABC Eurodent au cinci sedii în București, în zonele Decebal, 1 Decembrie 1918, Drumul Taberei Compozitorilor, Drumul Taberei 34 și Ghencea. Toate clinicile sunt centre de implantologie, cu medici specializați și tehnologie adaptată necesităților unor astfel de intervenții.

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

STUDIU. Șase vaccinuri diferite împotriva Covid-19 sunt sigure și eficiente atunci când sunt utilizate ca a treia doza

Studiul de fază 2, publicat joi în revista medicală The Lancet, a analizat siguranța și …

Primele 2 cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România

Varianta Omicron a ajuns în România. Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu …

Valeriu Gheorghiță, despre miocardita după vaccinare: Este mult mai rară decât miocardita apărută după boala COVID

Miocardita după boala COVID-19 este mult mai frecventă decât cea raportată după vaccinare, afirmă șeful …

Primul studiu de secvenţiere pentru Omicron în 19 oraşe din România. Ce au descoperit cercetătorii

A fost realizat primul studiu pe bază de secvenţiere pentru varianţa Omicron în România, iar …

Un comentariu

  1. Bună ziua, cât a costat și în cât timp s a realizat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *