Institutul Cantacuzino a lansat un supliment alimentar care ajută la stimulare imunității organismului

0

Institutul Cantacuzino a lansat luni pe piață imunomodulatorul Orostim-HV. El are proprietăţi antioxidante şi de stimulare a imunităţii şi se poate administra în perioadele cu infecții respiratorii.

Orostim-HV este un supliment alimentar care conține o combinație dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde, anunţă Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Acesta are proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții şi va putea fi cumpărat începând cu data de 2 decembrie de la punctul de vânzare al Institutului Cantacuzino.

Citește și Vaccinul antigripal și un produs tip Polidin sunt în dezvoltare la Institutul Cantacuzino

Orostim-HV se administrează în perioadele cu infecții respiratorii

Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate și persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută.

În următoarea perioadă se va continua dezvoltarea produsului, urmând ca anul viitor Institutul Cantacuzino să realizeze transferul tehnologic într-o altă arie de fabricație pentru producția în serie a produsului”, a transmis MApN.

Citește și EXCLUSIV | Institutul Cantacuzino, sabotat de statul român  Prof. univ. dr. Ioan Gherghina: Nu se vrea să se reia producția, de la nivelul cel mai înalt

Ludovic Orban: „Eu nu am niciun merit. Are MApN, care a finanțat toată cercetarea”

Eu nu am niciun merit. Are MApN, care a finanțat toată cercetarea pentru a putea scoate din nou pe piață un produs extrem de util. Acest produs poate fi folosit pentru reglarea cantității de anticorpi și întărește imunitatea organismului.

Pentru noi Instititutul Cantacizino reprezintă o instituție fundamentală în cercetarea medicală româneacă, o instituție pe care o vom sprijini, o instituție pentru care vom încerca să asigurăm finanțări serioase pentru atingerea obiectivelor ambițioase stabilite de conducerea institutului”, a spus Ludovic Orban.

Produsul se administrează în perioade cu risc de apariției acestor infecții respiratorii

Are proprietăți antioxidante și de stimularea imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții, în special la infecții ale tractului respirator superior. OROSTIM HV se administrează în perioade cu risc de apariției acestor infecții respiratorii”, adaugă Oancea.

Citește și Imunitatea şi rolul ei în organism. Partea I- Cum funcţionează sistemul imunitar

Tratamentul este de 10 zile pentru trei luni consecutiv

Va fi comercializat atât pentru copii, cu flacoale de 10 sau 30 de capsule, la un preț de 25 sau de 60 de lei, precum și forma pentru adulți, la un preț de 30 de lei și 80 de lei. Tratamentul este de 10 zile, trei luni consecutiv”, mai a spus directorul Institutului Cantacuzino, Colonelul dr. Florin Oancea

Vaccinul anti-gripal trivalent începând cu anul viitor

Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, Florin Oancea, şi-a exprimat speranţa ca până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor să fie obţinut un vaccin gripal trivalent sigur, care să poate fi autorizat.

Suntem în plin proces de testare şi de reluare a cercetării vizavi de producţia de vaccin gripal trivalent. A debutat acum o lună şi jumătate testarea pe aproximativ 250.000 de ouă embrionate şi sperăm ca până la sfârşitul anului sau începutul anului 2021 să avem un produs sigur pe care să putem să îl autorizăm şi să îl dezvoltăm ca produs sigur.

În momentul în care vom putea raporta ‘Avem acest produs sigur!’ trebuie să facem transferul tehnologic într-o arie de producţie conform normelor GMP. În acest moment suntem în plin proces de verificare, de cercetare, de dezvoltare a vaccinului trivalent„, a spus Oancea, în cadrul conferinţei de presă organizată la sediul Institutului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.