Acasă Articole Guineea a declarat o nouă epidemie de Ebola: primele decese din 2016

Guineea a declarat o nouă epidemie de Ebola: primele decese din 2016

0
9

Guineea a declarat oficial că se confruntă cu o epidemie de Ebola după moartea a cel puțin trei persoane din cauza virusului.Pacienții au fost testați pentru Ebola după ce au prezentat simptome de febră hemoragică.

Oficialii din sănătate din Guineea au confirmat duminică că cel puțin trei persoane au murit din cauza Ebola, acestea fiind primele cazuri declarate de la cea mai letală epidemie de Ebola din lume de acum cinci ani.

Alte cinci persoane au dat rezultate pozitive la Ebola în orașul Gueckedou din sudul țării, potrivit dr. Sakoba Keita, șeful Agenției Naționale de Securitate a Sănătății din Guineea.

Confirm că este Ebola. Rezultatele o demonstrează ”, a declarat ministrul Sănătății, Remy Lamah, pentru Associated Press.

Citește și TOP Pandemii mortale care bat la ușă, mult mai periculoase decât COVID-19

Între 2013 și 2016, peste 11.000 de persoane au murit în epidemia de Ebola din Africa de Vest, care a început în Guineea.

Ca răspuns la acea epidemie, care a afectat în principal Guineea și vecinii săi Liberia și Sierra Leone, au fost testate mai multe vaccinuri, care au fost folosite cu succes pentru combaterea focarelor din Republica Democrată Congo.

OMS este în stare de alertă completă și este în contact cu producătorul unui vaccin pentru a se asigura că dozele necesare sunt puse la dispoziție cât mai repede posibil pentru a contribui în lupta contra bolii„, a declarat Alfred George Ki-Zerbo, reprezentantul Guineei la OMS .

Cazuri confirmate și în Congo

Anunțul vine la o săptămână după ce alte cazuri au fost confirmate în estul Congo. Cazurile nu sunt legate.

Citește și Pentru prima dată în România, cadrele medicale vor fi evaluate din punct de vedere al epuizării fizice

Experții din domeniul sănătății din Guineea spun că aceste ultime cazuri ar putea reprezenta un obstacol major pentru națiune, care se luptă deja cu COVID-19 și care încă se recuperează după epidemia de Ebola care a ucis 2.500 de oameni.

Cum a început acest focar?

O asistentă care a lucrat într-un centru de sănătate din Goueké, lângă orașul Nzérékoré din sud-est, a murit pe 28 ianuarie, iar înmormântarea ei a avut loc patru zile mai târziu.

Citește și OMENIREA, SUB O NOUĂ AMENINȚARE| După pandemia COVID-19, virusul EBOLA face ravagii

Înmormântările comunitare, în care oamenii ajută la spălarea corpului persoanei care a murit, pot fi o modalitate cheie de răspândire a Ebola.

Corpurile victimelor sunt deosebit de toxice. Perioada de incubație poate dura de la două zile la trei săptămâni.

Ebola se transmite la oameni de la animale infectate, cum ar fi cimpanzeii, liliecii cu fructe și antilopa pădurii. Animale de pădure nedomesticite, vânate pentru consumul de carne, se crede că ar fi originea virusului Ebola.

Cum se transmite Ebola

Apoi se răspândește între oameni prin contact direct cu sânge infectat, fluide corporale sau organe, sau indirect prin contactul cu medii contaminate.

Toți cei infectați la înmormântarea asistentei au vârsta de peste 25 de ani, spun oficialii din domeniul sănătății.

În urma unei întâlniri de criză de duminică, ministerul sănătății a declarat că toate cazurile au fost izolate, căutarea contactelor este în curs și că urmează să fie înființat un centru de tratament la Goueké.

Ce este Ebola?

  • Ebola este un virus care cauzează inițial febră bruscă, slăbire intensă, dureri musculare și dureri în gât
  • Se dezvoltă către vărsături, diaree și sângerări interne și externe
  • Oamenii sunt infectați atunci când au contact direct cu sângele, vărsăturile, fecalele sau fluidele corporale ale unei persoane cu Ebola
  • Pacienții tind să moară din cauza deshidratării și a insuficienței multiple a organelor

sursă BBC

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.