EXPERIMENT| Coca-Cola şi sucul de mere, testate pozitiv la Covid-19

Un deputat austriac a realizat un test antigen rapid pe o băutură răcoritoare, chiar în faţa Parlamentului de la Viena. Testul rapid a indicat un rezultat pozitiv la COVID-19.

Utilizatorii rețelelor de socializare au distribuit online conținut care îl arată pe Michael Schnedlitz, membru al Consiliului Național al Austriei, folosind un test COVID-19 pe un pahar de Coca-Cola în ședința completă din Parlamentul de la Viena. Rezultatul a fost unul pozitiv, anunţă Reuters.

În videoclipul postat de Schnedlitz , el explică cum a efectuat un test rapid  COVID-19 pe un pahar de Coca-Cola în direct în parlament. Deputatul  spune că testul a arătat un rezultat pozitiv și, prin urmare, a fost o dovadă că testarea în masă pentru COVID-19 nu are valoare.

 

„Avem o problemă: există un caz de coronavirus în cameră”, a afirmat deputatul, înainte de a concluziona că aceste teste, utilizate în Austria într-o campanie de testare foarte largă pentru Covid-19, sunt ineficiente. Mai mult, el acuză că în acest fel se ‘umflă’ cifrele oamenilor pozitivi.

Experimentul a fost reprodus de un utilizator de Internet cu un compot de mere iar rezultatul a fost, de asemenea, pozitiv. În ambele cazuri, spun specialiştii, metodologia științifică este înșelătoare.

PRODUCĂTORUL SE APĂRĂ: TESTUL NU A FOST REALIZAT CORECT

Dialab, compania care a fabricat testul rapid de antigen, a expicat însă că Schnedlitz a efectuat testul incorect iar acest lucru a dus la un rezultat pozitiv. Compania a demonstrat în numeroase videoclipuri cum se efectuează corect un test antigen.

Descrierea videoclipului de pe YouTube explică că proba, în acest caz Coca-Cola, nu a fost învârtită cu tamponul – acea tijă lungă care arată ca un tampon de bumbac – şi nu a fost introdusă în soluţie. Acesta este un pas esențial pentru a menține constantă valoarea pH-ului pentru a efectua corect testul. Atunci când proba nu este agitată cu tamponul, proteinele anticorpului testului sunt distruse, arătând markerul pozitiv.

Laboratorul Dialab demonstrează cum se realizează testarea

„Acest rezultat ar fi de așteptat și de la orice alt producător într-o astfel de aplicație”, explică Dialab. „Dacă ați fi folosit corect testul, așa cum este descris în prospect, testul ar fi negativ.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *