sursa foto: alba24.ro
sursa foto: alba24.ro

Premieră modială| Un american a primit o inimă de porc modificată genetic

Un bărbat din SUA a devenit prima persoană din lume care a primit un transplant de inimă de la un porc modificat genetic. Medicii au anunţat că intervenţia, care a durat şapte ore şi a avut loc în Baltimore, este o reușită.

Pacientul, David Bennet, în vârstă de 57 de ani cu grave probleme cardiace, fusese declarat neeligibil pentru un transplant uman. Transplantul a fost considerat ultima speranță de a-i salva viața, deși nu este încă clar care sunt șansele sale de supraviețuire pe termen lung. Totuşi, în acest moment, la trei zile de la operaţie, pacientul se simte bine şi este monitorizat îndeaproape de medici pentru a se asigura că noul organ funcţionează corect, anunţă BBC.

Agenţia pentru medicamente a SUA (FDA) şi-a dat acordul pentru realizarea operaţiei în ajunul Anului Nou.

 Foto: Facultatea de Medicină de la Universitatea din Maryland
Foto: Facultatea de Medicină de la Universitatea din Maryland

„Aceasta este o descoperire chirurgicală majoră care ne aduce cu un pas mai aproape de o soluţie pentru deficitul de organe”, a comentat Bartley Griffith, care a efectuat transplantul.

Porcul folosit la transplant a fost modificat genetic pentru a elimina mai multe gene care ar fi dus la respingerea organului de corpul pacientului, relatează agenția de știri AFP.

Pentru echipa medicală care a efectuat transplantul, acesta marchează punctul culminant al unor ani de cercetare și ar putea schimba vieți în întreaga lume.

 

 

În prezent, 17 persoane mor în fiecare zi în SUA în așteptarea unui transplant, cu peste 100.000 pe lista de așteptare.

„Oamenii mor tot timpul pe lista de așteptare, așteptând organe. Dacă am putea folosi organe de porc modificate genetic, nu ar trebui să aștepte niciodată, ar putea să obțină un organ așa cum au nevoie. În plus, nu ar trebui să zburăm în toată țara noaptea pentru a recupera organe și a le pune în recipiente”, a menţionat Dr. Christine Lau, președintele Departamentului de Chirurgie al Școlii de Medicină a Universității din Maryland.

foto: Facultatea de Medicină de la Universitatea din Maryland
foto: Facultatea de Medicină de la Universitatea din Maryland

 

„A fost fie să mori, fie să faci acest transplant. Știu că este o lovitură în întuneric, dar este ultima mea alegere”, a declarat Bennett cu o zi înainte de operație, potrivit BBC.

„Abia aştept să mă pot da jos din pat odată ce voi fi din nou bine”, a mai explicat pacientul care şi-a petrecut ultimele luni ţintuit la pat şi conectat la un aparat care l-a ţinut în viaţă.

 

 

În octombrie 2021, chirurgii din New York au anunțat că au transplantat cu succes rinichiul unui porc într-o persoană. La acea vreme, operațiunea era cel mai avansat experiment medical de până acum.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție …

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *