Fie că avem o bătătură mai veche care creează probleme, fie că vorbim de o rană recent provocată de o pereche de pantofi noi, totul se traduce în disconfort şi răni la nivelul picioarelor.

Iată câteva metode pentru a trece mai uşor peste durerea provocată de încălţămintea incomodă sau nouă:

1. cuburi de gheaţă (cea mai simplă metodă pentru a ameliora durerea provocată de o rană este utilizarea unor cuburi de gheaţă. Câteva cuburi puse într-o cârpă curată şi masată zona dureroasă ajută la calmare şi va reduce şi o eventuală umflătură)

2. aloe vera (aplicat pe rană, gelul minune ajută la ameliorarea durerii şi reduce şi riscul apariţiei unei cicatrici pe care o rană sau o bătătură o poate lăsa în urmă)

3. aspirină (oricât de uimitor ar părea, o pastă făcută dintr-o aspirină sfărâmată amestecată cu apă şi pusă pe rana sau bătătura provocată de încălţămintea incomodă ajută la diminuarea durerii şi posibilitatea apariţiei unei cicatrici)

4. uleiul de măsline (după o zi lungă în care am purtat o pereche de pantofi/sandale incomode, un masaj cu ulei de măsline relaxează imediat picioarele tensionate)

5. pasta de dinţi ( compuşii din pasta de dinţi precum mentolul, peroxidul de hidrogen şi bicarbonatul de sodiu ajută la vindecarea rănilor sau a bătăturilor provocate de încălţămintea incomodă)

6. mierea (mierea este folosită pentru tratarea problemelor pielii şi poate fi eficientă şi în cazul bătăturilor ori rănilor)

7. făina de orez (folosită sub formă de scrub, făina de orez ajută la îndepărtatea pielii moarte şi chiar ajută la eliminarea treptată a cicatricilor)

 

 

sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.