sursă.theguardian

Consumul de carne creşte riscul bolilor de inimă, diabetului sau pneumoniei

Cercetătorii din Marea Britanie au găseit legături între consumul regulat de carne și nouă boli necanceroase. Studiul Universității Oxford a constatat că consumul de carne roșie, carne procesată și carne de pasăre, de trei ori pe săptămână, crește riscul oamenilor de a dezvolta boli de inimă, diabet, pneumonie și alte boli grave, relatează The Guardian.

Există deja informaţii cu privire la consumul excesiv de carne roşie şi procesată, care creşte riscul de cancer intestinal. Însă cercetătorii britanici au descoperit că o dietă bazată pe carne poate duce la cele mai frecvente 25 de boli necanceroase, care duc la internarea oamenilor în spital.

Academicienii de la Universitatea Oxford au descoperit că persoanele care consumă de cel puţin trei ori pe săptămână carne roşie, carne procesată sau carne de pasăre, precum pui sau curcan, au un risc mai ridicat către aceste boli. Acest studiu se alătură descoperirilor făcute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care atestă că o dietă bazată foarte mult pe carne poate dăuna sănătaţii.

Studiul a concluzionat: „În medie, participanţii care au consumat carne în mod regulat (de trei sau mai multe ori pe săptămână) au avut mai multe probleme de sănătate decât participanţii care au consumat mai puţină carne”.

Consumul mai mare de carne roşie neprelucrată şi carne procesată a fost asociat cu boli cardiace, pneumonie, boli diverticulare, polipi de colon şi diabate, iar consumul de carne de pasăre a fost asociat cu refluxul gastro-esofagian, gastrită, duodenită, boli ale vezicii biliare şi diabet”, se mai arată în studiu.

Academicienii au descoperit că fiecare 70 de grame de carne roşie consumate zilnic cresc riscul bolilor de inimă cu 15% şi al diabetului cu 30%. Motivul pentru care consumul de carne poate duce la astfel de boli este conţinutul de acizi graşi saturaţi, care duc la creşterea colesterolului.

Carnea de pasăre crește riscul de diabet

Acestă carne poat crește riscul bolilor de inimă deoarece conțin acizi grași saturați, care pot crește lipoproteinele cu densitate scăzută sau colesterolul „rău”, despre care se știe că crește riscul de a provoca mai multe probleme cardiace.

În mod similar, la fiecare 30 de grame de carne de pasăre consumată zilnic a crescut riscul de a dezvolta reflux gastro-esofagian cu 17% și de diabet cu 14%, au descoperit ei.

Cu toate acestea, în mare parte, consumatorii de carne care erau supraponderali sau obezi prezentau aceste riscuri, iar riscul de a dezvolta o asemenea boală era mai crescut la persoanele cu un indice de masă corporală mai mare.

Totodată, consumul de carne reduce riscul anemiei şi deficitului de fier.

Public Health England a spus că oricine mănâncă mai mult de 90g de carne roșie sau procesată pe zi ar trebui să reducă la 70g.

Dr. Alison Tedstone, nutriționistul șef al agenției, a declarat: „La nivel global, dovezile sugerează că persoanele care mănâncă carne roșie și procesată ar trebui să-și limiteze aportul. Deși poate face parte dintr-o dietă sănătoasă, consumul excesiv a fost legat de riscul crescut de a dezvolta cancer intestinal. ”

Comitetul consultativ științific pentru nutriție a declarat pentru prima dată în 2010 că consumul prea mult de carne roșie sau procesată a crescut probabil riscul de cancer al intestinului.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Studiu MedLife: Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august. Majoritatea celor infectați revin din concediu

Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august, arată testele efectuate în cele cinci …

Simptomele COVID-19 la copii. Cele trei semne care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți

Medicul Mihai Craiu a vorbit despre simptomele COVID-19 care apar la copii. El spune că …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *