Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor lansează o campania de conştientizare care are ca scop educarea publicului cu privire la detectarea cu uşurinţă a fibrilaţiei atriale printr-o simplă verificare a pulsului. Campania numită „Cunoaşte-ţi pulsul în fiecare zi şi salvează inima de aritmii!” a fost lansată în contextul în care, în fiecare an, în România sunt înregistrate peste 200.000 de cazuri noi de fibrilaţie atrială.
Citeşte şi: Fibrilaţia atrială sau aritmia cardiacă. Simptome, cauze şi metode de prevenţie
„Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) (…) se alătură campaniei internaţionale lansate de AF Association sub denumirea „Detect, Protect, Correct and Perfect”, care îşi propune educarea publicului cu privire la detectarea cu uşurinţă a fibrilaţiei atriale printr-o simplă verificare a pulsului, fapt ce poate preveni accidentul vascular cerebral„, afirmă printr-un comunicat reprezentanţii asociaţiei.
Citeşte şi: ROMÂNIA AR PUTEA AVEA ÎNCĂ 4 CENTRE DE INTERVENŢIE ÎN CAZ DE AVC
Potrivit Societăţii de Neurologie din România un pacient cu fibrilaţie atrială are un risc de 5 ori mai crescut de a face accident vascular cerebral, iar 8.200 de români mor în fiecare an în urma unui AVC cauzat de fibrilaţia atrială nediagnosticată, şi deci, netratată la timp. Aşadar, în acest caz prevenţia este esenţială şi ar reduce riscul de AVC la trei sferturi dintre pacienţii diagnosticaţi cu fibrilaţie atrială.
Fibrilaţia atrială este o tulburare de ritm cardiac, care face ca inima să pulseze neregulat. Cea mai simplă modalitate de a detecta tulburările de ritm cardiac aşa cum este fibrilaţia atrială este printr-o simplă verificare a pulsului.