Campanie: depistarea rapidă a fibrilaţiei atriale te poate salva de la moarte

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor lansează o campania de conştientizare care are ca scop educarea publicului cu privire la detectarea cu uşurinţă a fibrilaţiei atriale printr-o simplă verificare a pulsului. Campania numită „Cunoaşte-ţi pulsul în fiecare zi şi salvează inima de aritmii!” a fost lansată în contextul în care, în fiecare an, în România sunt înregistrate peste 200.000 de cazuri noi de fibrilaţie atrială.

Citeşte şi: Fibrilaţia atrială sau aritmia cardiacă. Simptome, cauze şi metode de prevenţie

„Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) (…) se alătură campaniei internaţionale lansate de AF Association sub denumirea „Detect, Protect, Correct and Perfect”, care îşi propune educarea publicului cu privire la detectarea cu uşurinţă a fibrilaţiei atriale printr-o simplă verificare a pulsului, fapt ce poate preveni accidentul vascular cerebral„, afirmă printr-un comunicat reprezentanţii asociaţiei.

Citeşte şi: ROMÂNIA AR PUTEA AVEA ÎNCĂ 4 CENTRE DE INTERVENŢIE ÎN CAZ DE AVC

Potrivit Societăţii de Neurologie din România un pacient cu fibrilaţie atrială are un risc de 5 ori mai crescut de a face accident vascular cerebral, iar 8.200 de români mor în fiecare an în urma unui AVC cauzat de fibrilaţia atrială nediagnosticată, şi deci, netratată la timp. Aşadar, în acest caz prevenţia este esenţială şi ar reduce riscul de AVC la trei sferturi dintre pacienţii diagnosticaţi cu fibrilaţie atrială.

Citeşte şi 29 octombrie, Ziua Modială a AVC. România, cea mai mare mortalitate prin AVC din Europa. Ce este AVC-ul și cum trebuie să reacționezi pentru a supraviețui

Fibrilaţia atrială este o tulburare de ritm cardiac, care face ca inima să pulseze neregulat. Cea mai simplă modalitate de a detecta tulburările de ritm cardiac aşa cum este fibrilaţia atrială este printr-o simplă verificare a pulsului.

Citește și La fiecare 30 de minute un român moare din cauza problemelor cardiace. Care sunt principalele boli caridovasculare şi cum te poti proteja

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție …

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.