AstraZeneca ar putea începe furnizarea unui vaccin anti-COVID-19 în septembrie

Gigantul medicamentelor spune că crește capacitatea de a „asigura livrarea unui vaccin accesibil la nivel global”. AstraZeneca a spus că are capacitatea de a fabrica un miliard de doze din vaccinul potențial anti-COVID-19 al Universității din Oxford și intenționează să-l furnizeze în septembrie.

Grupul farmaceutic a mai spus că a luat deja comenzi pentru cel puțin 400 de milioane de doze de vaccin pe care îl dezvoltă cu Universitatea din Oxford.

Rezultatele unui studiu clinic, în stadiu incipient, în sudul Angliei sunt așteptate în scurt timp. Dacă acestea vor avea succes, vor urma alte încercări în mai multe țări.

Citește și :EXCLUSIV | MApN: Vaccinurile produse de Institutul Cantacuzino, abia din 2025

Pascal Soriot, directorul executiv al AstraZeneca, a declarat:

„Trebuie să învingem virusul împreună sau va continua să provoace suferințe personale uriașe și să lase cicatrici economice și sociale de lungă durată în fiecare țară din lume.Suntem atât de mândri că colaborăm cu Universitatea Oxford pentru a transforma munca de ultimă oră într-un medicament care poate fi produs la scară globală. Am dori să mulțumim guvernelor din SUA și Marea Britanie pentru sprijinul lor substanțial pentru accelerarea dezvoltării și producției vaccinului.Vom face tot ce ne stă în putere pentru a face acest vaccin rapid și disponibil pe scară largă.”

Compania farmaceutică multinațională a adăugat că a primit peste 1 miliard de dolari (820 milioane de lire sterline) de la Autoritatea SUA de Cercetare și Dezvoltare Avansată Biomedicală pentru dezvoltarea, producerea și livrarea unui vaccin, începând din toamnă.

„Programul de dezvoltare include un studiu clinic de faza III cu 30.000 de participanti si un studiu pediatric”, a spus acesta.

Dezvoltat la Jenner Institute de la Universitatea din Oxford, în colaborare cu grupul de vaccinuri Oxford, ChAdOx1 nCoV-19 folosește un vector viral bazat pe o versiune slăbită a virusului răcelii comune (adenovirus) care conține materialul genetic al proteinei spike (S) de suprafață a SARS-CoV-2.

După vaccinare, se produce proteina S, care determină sistemul imunitar al organismului să atace noul coronavirus dacă va infecta în viitor persoana vaccinată, prin anticorpi specifici acestei proteine.

Vectorul adenovirus recombinant (ChAdOx1) a fost ales deoarece generează un răspuns imun puternic dintr-o singură doză și nu se reproduce, deci nu poate provoca o infecție continuă în organismul care a primit vaccinul.

Citește și :EXCLUSIV| Prof.dr. Alexandru Rafila despre Institutul Cantacuzino: “Prioritatea 0 trebuie să fie recâștigarea autorizației de producție pentru vaccinul gripal!”

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.