A fost declarată epidemie pentru „Ciuperca Neagră”, în cel mai mare stat din India. Ce persoane sunt mai predispuse sa se îmbolnăvească

„Ciuperca neagră” a fost declarată epidemie în statul indian Rajasthan. Medicii spun că utilizarea steroizilor în tratamentul pacienților cu COVID-19 ar putea slăbi sistemul imunitar al pacienților deja bolnavi, ceea ce ar putea duce la apariția infecției.

În Rajasthan, cel mai mare stat al Indiei, au fost confirmați până acum aproximativ 100 de pacienți cu ciuperca neagră. Potrivit experților, persoanele cu diabet zaharat sunt mai predispuse la contractarea acestei infecții rare, potrivit  indianexpress.com.

Mucormicoza (ciuperca neagră), care afectează în principal persoanele care se recuperează după infectarea cu COVID, a fost declarată epidemie în Rajasthan, au anunțat miercuri autoritățile locale.

Citește și De ce unii oameni vaccinați se pot îmbolnăvi de Covid-19

În prezent, statul are în jur de 100 de pacienți cu ciuperca neagră și a fost făcută o secție separată la Spitalul Sawai Man Singh (SMS) din Jaipur pentru tratamentul acestora.

Diabetul crește riscul de a face boala

Mucormicoza a fost notificată ca o epidemie și o boală cu notificare obligatorie în stat în conformitate cu legea privind epidemiile din Rajasthan, potrivit unei notificări emise de secretarul principal de sănătate al statului, Akhil Arora.

El a spus că măsura a fost luată pentru a asigura un tratament integrat și coordonat al ciupercii negre și al coronavirusului.

Potrivit experților, persoanele cu diabet sunt mai predispuse la contractarea infecției cu ciuperca neagră.

Citește și Un nou vaccin anti-Covid cu o eficiență de pâna la 100% ar putea fi lansat până la finalul anului

„Este o ciupercă care are o legătură strânsă cu diabetul. Dacă pacientul nu este diabetic, este foarte neobișnuit ca persoana respectivă să aibă mucormicoză”, spun specialiștii din domeniul sănătății din India.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.