Coronavirus, o simplă răceală sau gripă? Simptomele care fac diferența între gripă, răceală şi noul coronavirus

Răceala, gripa și Covid-19 sunt cauzate de viruși diferiți, dar pot avea simptome similare. Tuşeşti, îţi curge nasul, te doare în gât şi ai febră? Sunt simptome prin care îşi este greu să îţi dai seama dacă ai o simplă răceală, un virus sau o infecţie bacteriană, potrivit BBCLa prima vedere, simptomele noului coronavirus sunt similare unei răceli sau gripe.

O temperatură ridicată este una care depășește 37,8 de grade. O astfel de febră poate apărea atunci când corpul combate orice infecție – nu doar coronavirusul.

Cel mai bine este să folosiți un termometru pentru a vă măsura temperatura. Dar dacă nu aveți unul, verificați dacă sunteți fierbinte la atingere în zona pieptului sau pe spate.Deși febra este un simptom cheie al coronavirusului, ar putea fi vorba de gripă sau o altă infecție.

Citește și:Harta cazurilor de coronavirus din România în timp real

Este puțin probabil să faceți febră în cazul unei răceli.

Dacă aveți temperatură ridicată, este recomandat să faceți un test pentru coronavirus.

Dacă aveți răceală sau gripă, este posibil să aveți tuse, împreună cu alte simptome.

De obicei, gripa apare brusc, iar bolnavii se confruntă adesea cu dureri musculare, frisoane, dureri de cap, oboseală, dureri în gât și nas înfundat, împreună cu tuse. Se simte mai rău decât o răceală puternică.

Racelile tind sa se dezvolte treptat si sunt mai puțin severe. Pe lângă tuse, pot apărea strănuturi, dureri în gât și curgerea nasului. Febra, frisoanele, durerile musculare și durerile de cap sunt rare în cazul răcelilor.

Citește și:Infecțiile în gât. Cauze, simptome și remedii

Coronavirusul provoacă o tuse persistentă, iar bolnavii pot ajunge să tușească continuu timp de mai bine de o oră, sau să aibă crize de tuse.

Dacă deja aveți o tuse provocată de o afecțiune medicală de lungă durată, cum ar fi bronhopneumopatia obstructivă cronică, aceasta se poate înrăutăți.

Ar trebui să vă testați pentru coronavirus dacă dezvoltați o tuse nouă, persistentă.

Citește și: CARE SUNT VALORILE NORMALE ALE TEMPERATURII CORPULUI ȘI CÂND APARE FEBRA?

Ce înseamnă pierderea sau schimbarea mirosului sau gustului?

Acestea sunt simptomele cheie ale infecției cu coronavirus și înseamnă că ar trebui să faceți un test.

Ar putea totuși însemna că aveți o răceală simplă. Dar trebuie să verificați, chiar dacă nu vă simțiți rău, pentru a evita riscul răspândirii coronavirusului.

Strănutul

Strănutul nu este un simptom al coronavirusului și, cu excepția cazului în care aveți și febră, tuse sau pierderea mirosului și gustului, nu aveți nevoie de un test.

Gripă sau răceală? 

Până şi doctorii au dificultăţi în a face diferenţa intre cele două, o gripă sau o răceală obişnuită atunci când observă simptomele pacientului. În cazul unei răceli, majoritatea oamenilor au gâtul iritat, apoi le curşe nasul şi ulterior ar putea tuşi.

Citește și:Top 10 remedii naturale pentru a trata tusea

Aceste simptome, cât şi febra şi durerea de cap, pot ţine câteva zile, iar persoanele pot fi apatice în acestă perioadă.

Prin comparaţie, simptomele gripei te lovesc toate deodată: Un pacient cu gripă are dureri de cap şi musculare, începe o tuse seacă, vocea răguşită, apar dureri în gât şi febra ridicată (până la 41 de grade Celsius), deseori însoţită de frisoane. Persoana vrea să stea mai mult în pat, se simte extenuată, nu are poftă de mâncare şi poate dormi ore în şir.

Un guturai obişnuit trece de regulă în câteva zile şi majoritatea simptomelor dispar în aproximativ o săptămână. Gripa este dificilă, poate ţine o persoană la pat cel puţin o săptămână, iar în unele cazuri sunt necesare câteva săptămâni pentru ca persoana să îşi revină complet.

sursa BBC

Pentru a evita răspândirea coronavirusului este recomandat să:

– Vă spălați mâinile în mod regulat;

– Vă acoperiți fața atunci când păstrarea distanței nu este posibilă;

– Încercați să vă păstrați distanța față de persoanele străine.

Pe măsură ce ne apropiem de iarnă, vor apărea tot mai multe cazuri de răceală. Însă autoritățile sanitare spun că dacă ne curge nasul, nu este un motiv întemeiat pentru face testul de Covid-19.

Datele dintr-o aplicație care a monitorizat simptomele Covid-19 raportate de utilizatorii din Marea Britanie, sugerează că sunt mai rare simtpomele respiratorii la copii, care sunt mai susceptibili să sufere de febră, dureri de cap, oboseală și erupții cutanate.

Pacienții cu coronavirus au o gamă largă de simptome, care pot fi mai ușoare ușoare sau severe, deși unele persoane vor fi asimpotomatice. Însă și acestea pot fi totuși contagioase.

Simptomele apar de obicei după cinci zile de la expunerea la coronavirus, însă durata poate varia până la două săptămâni.

Senzația că vi se taie respirația poate fi un semn al unei infecții cu coronavirus mai grave.

Dacă aveți probleme respiratorii, contactați medicul dumneavoastră online sau autoritățile sanitare.

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.