A fost aprobată testarea COVID-19 în farmacii. Când ar putea începe campania şi cât ar putea costa

0
sursa foto: theconversation.com

Guvernul a aprobat testarea pentru COVID-19 în farmacii. Ele vor fi distribuite gratuit de stat dar este posibil să existe o taxă percepută de farmacie care să reprezinte manopera propriu-zisă.

E un pas important care merge către testare în masă, testarea oricui care are această nevoie sau dorinţă, ea se va putea face la un preţ foarte scăzut, negocierile sunt în curs. E un pas extrem de important”,  a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: Medicii de alte specialităţi vor putea îngriji pacienţi Covid-19, fără să fie răspunzători pentru daunele şi prejudiciile produse

PESTE 2 MILIOANE DE KITURI, DISTRIBUITE GRATUIT ÎN FARMACII

Statul va oferi gratuit kiturile de testare către farmacii dar s-ar putea percepe o taxă pentru populaţie, care să reprezinte manopera.

„Preţul ar putea să difere de la o farmacie la alta, s-ar putea ca unele să vrea să ofere testare gratuită, altele să pună o anumită taxă. Probabil că testarea va deveni un serviciu decontat de Casa de Asigurări, aşa cum este acum testarea de sânge”, a spus  Vlad Voiculescu.

Testele vor fi puse la dispoziție de către autoritățile centrale, Ministerul Sănătății și DSU. Prețul ar putea să difere de la o farmacie la alta. Unele poate vor vrea să ofere testare gratuită, altele să pună o anumită taxă. Evaluăm posibilitatea să transmitem testele gratuit. Avem peste 2 milioane de teste, kituri pentru testare, pe care le putem pune la dispoziție. Avem donații de la Comisia Europeană și luăm în considerare achiziții suplimentare„, a mai spus ministrul.

Citeşte şi: 5 greșeli post-vaccinare care te pot face să te îmbolnăveşti de COVID-19

FARMACIŞTII, DEZORIENTAŢI: „Dacă este pozitiv, noi ce facem?”

Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Răzvan Prisada, este de părere  că lansarea unui program de testare a populaţiei pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în această perioadă ar fi un lucru „ideal”, mai ales că astfel ar putea fi centralizate mai uşor rezultatele.
În contradicţie,  nu sunt de aceeaşi părere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.