AcasăArticoleVești bune pentru bolnavii de cancer! Operațiile ar putea fi gratuite

Vești bune pentru bolnavii de cancer! Operațiile ar putea fi gratuite

Published on

spot_img

Vești bune pentru bolnavii de cancer. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat  că pacienții depistați cu tumori vor putea fi operați gratuit și în sistemele private printr-o ordonanță de modificare a Legii Sănătății.

Citește și TRATAMENTUL VIITORULUI | Oncotripsia, tratamentul cu ultrasunete care ar putea trata cancerul fără a afecta celulele sănătoase

Am introdus un nou tip de program, împreună cu comisiile de chirurgie și chirurgie oncologică pentru pacienții cu cancer, program chirurgical, în care tumora să fie scoasă și să fie plătit integral. Acest tip de program  nu exista și va fi introdus din aprilie. Evident, vor rămâne, în paralel, programele de chimioterapie și radioterapie. Acestea vor fi finanțate la costuri reale și pacienții nu vor plăti nimic, fiindcă sunt intervenții care salvează viața, vitale„, a declarat Victor Costache la Adevărul Live.

Citește și Bolnavii de cancer nu trebuie să se mai teamă. Boala secolului poate fi vindecată cu noile tehnologii

Ministrul a mai precizat că și că își dorește să dispară listele de așteptare pentru imagistica performantă, pentru depistarea precoce a cancerului.

Până acum era decontat integral tratamentul cu radioterapie și chimioterapie, care se adresează stadiului 3B și 4, stadiilor avansate. Cu noul program, va crește finanțarea pentru detecția precoce, ne dorim să dăm o șansă mai bună pacienților la diagnosticare. Vrem să dispară listele de așteptare la tot ce înseamnă Computer Tomograf, Rezonanță Magnetică Nucleară și Pet CT„.

Spitale private trebuie introduse în programele naționale pentru pacienții cu infract

La sfârșitul lui noiembrie 2019 a fost publicat de către Comisia Europeană raportul de țară asupra sistemului sanitar și suntem pe ultimul loc în Europa la toate capitolele. Capitolul cel mai deficitar sunt centrele de infarct miocardic. Practic, mor prea mulți români din cauza acestei patologii, care poate fi tratată eficient, dacă am avea un număr suficient de centre.(…) Și atunci este evidentă o evoluție firească de a lăsa și alte centre noi, cum ar fi centre private sau centre care nu au fost incluse până acum, pentru a trata pacientul român. Este un lucru foarte simplu, atunci când ai un infarct miocardic, nu ai timp să faci ore întregi cu salvare de la un centru la altul. Era necesară schimbarea legislatiei in acest sens.”

Citește și Studiu: Somnul poate scădea riscul de infarct miocardic

Ministrul Sănătății a mai precizat și că spitalele de stat nu pierd pacienți, pentru că avem prea puține centre de infarct la suta de mii de locuitori. Iar până la construirea spitalelor regionale, prevăzută spre a fi finalizată în 2027, era nevoie de o soluție urgentă.

În condițiile unei infrastructuri care suferă nu poate să fie decât o gură de oxigen, atât pentru pacienți, cât și pentru spitalele publice. De altfel, la această recomandare s-a lucrat cu comisiile publice, care cer ele însele această liberalizare„, a adăugat Victor Costache.

Citește și Izbucnirea nervoasă, pericol uriaș de AVC. Stați calmi și vă puteți salva viața

Costache a mai precizat că banii necesari pentru acoperirea cheltuielilor programelor naționale prevăzute în Legea Sănătății vor fi economisiți din sumele pe care CNAS îi deconta în fiecare an pentru tratamentele românilor în străinătate prin accesul pacienților în clinicile private . Doar în 2020, a precizat ministrul, CNAS a plătit 120 de milioane de euro.

Latest articles

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă...

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală...

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre...

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită...

More like this

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă...

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală...

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre...