Vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna a devenit al doilea care primește autorizaţia de urgenţă din partea FDA.

Vaccinul împotriva coronavirusului, produs de Moderna, a devenit al doilea vaccin care primește autorizaţia de urgenţă din partea Agenţiei pentru medicamente a Statelor Unite. Distribuţia urmează să înceapă „imediat”, a precizat compania farmaceutică.

Vaccinul firme americane din domeniul biotehnologiei se alătură astfel celui creat de Pfizer / BioNTech în campania de vaccinare care a început luni în Statele Unite.

Felicitări, vaccinul Moderna este acum disponibil!„, a declarat preşedintele Donald Trump.

Ca şi în cazul vaccinului Pfizer / BioNTech, autorizat în urmă cu o săptămână, acceptul FDA a fost acordat a doua zi după avizul favorabil al unui comitet de experţi americani.

După ce vaccinul Pfizer / BioNTech a stabilit deja un record, nici Moderna nu se lasă mai prejos: vaccinul său a fost aprobat la 19 zile de la depunerea cererii oficiale, comparativ cu 22 de zile, cât a durat în cazul Pfizer.

Citește și A fost aprobată strategia națională de vaccinare. Când va fi primul român vaccinat

Cu două vaccinuri disponibile acum pentru prevenirea COVID-19, FDA a făcut un nou pas crucial în lupta împotriva acestei pandemii„, a declarat şeful agenţiei, dr. Stephen Hahn.

Distribuţia dozelor, gândită de luni de zile, urmează să „înceapă imediat”, a precizat Moderna într-o declaraţie făcută după anunţul obţinerii autorizaţiei.

Vaccinul, din care executivul american a pre-cumpărat 200 de milioane de doze (comparativ cu 100 de milioane de la Pfizer), este eficient în proporţie de 94.1%, conform unei sinteze a informaţiilor furnizate FDA de către Moderna.

Citește și Medicament pentru COVID-19 fabricat în România

Vaccinul poate fi stocat la -20 grade

Firma din Massachusetts a promis să distribuie 20 de milioane de doze până la sfârşitul lunii decembrie 2020, apoi alte 80 de milioane în primul trimestru al anului 2021 şi restul de 100 de milioane în al doilea trimestru (adică până la sfârşitul lunii iunie 2021). Deoarece este administrat în două doze la un interval de patru săptămâni, aceasta înseamnă că vor fi vaccinate 100 de milioane de persoane.

Moderna, care a primit fonduri federale în valoare de 2.5 miliarde de dolari ca parte a operaţiunii Warp Speed, a lucrat la acest vaccin în parteneriat cu Institutul pentru boli infecţioase.

Formula companiei poate fi stocată la -20°C şi nu la -70°C, cum este cazul vaccinul dezvoltat de Pfizer. Punerea în flacoane are loc la subcontractorul Catalent din Bloomington, Indiana, unde Moderna livrează pungi de 50 de litri de vaccin fabricat în New Hampshire.

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată de pandemie cu peste 313.000 morţi şi peste 17.4 milioane de cazuri confirmate de COVID-19.

sursa Agerpres

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Primul studiu de secvenţiere pentru Omicron în 19 oraşe din România. Ce au descoperit cercetătorii

A fost realizat primul studiu pe bază de secvenţiere pentru varianţa Omicron în România, iar …

Răspunsuri la întrebări despre varianta Omicron

Este dificil de spus dacă varianta Omicron produce forme mai uşoare sau mai severe de …

Simptomele infectării cu Omicron. Ce spune medicul care a depistat primul pacient

Medic sud-african care a diagnosticat primul pacient infectat cu Omicron a declarat că: Simptomele noii …

OMS avertizează: Persoanele care au trecut prin COVID, se pot reinfecta cu varianta Omicron

Riscul de reinfectare pentru persoanele care au trecut deja peste alte variante de Covid-19 crește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *