Uleiul de cocos este considerat, pentru proprietățile lui, un superaliment și peste 1500 de studii publicate până în prezent dovedesc că este unul dintre cele mai sănătoase alimente naturale care există în lume în momentul de față.
Dar v-ați gândit vreodată că v-ați putea alina durerile cu o compresă îmbibată în ulei de nuca de cocos? Sau că l-ați putea folosi pe post de demachiant ori de produs de curățat mobila?
Uleiul de nucă de cocos are cel puțin 10 întrebuințări neobișnuite, dar cu rezultate uimitoare.
DEODORANT NATURAL
- Poate fi folosit în loc de deodorant. Câteva picături de ulei, masate pe pieleaaxilei, înlocuiesc cu succes deodorantele de pe piață, ceea ce reprezintă un avantaj pentru cei cu alergii la chimicalele folosite în acestea.
PRODUS COSMETIC
- Demachiantul de ochi poate fi de asemenea înlocuit cu succes de uleiul de cocos, mai ales că pielea din jurul ochilor este sensisbilă și necesită o atenție specială, iar uleiul este un bun hidratant și nu irită.
ÎNGRIJIREA DENTARĂ
- Pasta de dinți o poți schimba cu uleiul de cocos. Curăță și albește dinții.
BENEFICII DERMATOLOGICE
- Putem trata diferite afecțiuni cu acest ulei: aftele, negii, petele pigmentare, eczemele, cearcănele și ochii umflați, mătreața sau infecțiile urinare.
CALMANT
- Durerile în gât și cele de urechi pot fi și ele tratate cu ajutorul uleiului. O picătură de ulei de cocos picurată lângă lobul urechii sau o linguriță înghițită pot face minuni.
HIDRATANT
- Este un bun hidratant care poate fi folosit atât direct pe piele, cât și în creme sau ca balsam de păr ori de cuticule, sau chiar în locul cremei de ras.
- Bolile copilariei pot lasă urme neplăcute, iar uleiul de cocos ajuta la vindecarea lor.
UZ CASNIC
- Ștergerea mobilei cu ulei de cocos oferă strălucire mobilei.
Uleiul de cocos, ca și produs alimentar, a fost denigrat în trecut deoarece conține grăsimi saturate. De fapt, uleiul de cocos reprezintă cea mai bogată sursă de grăsimi saturate cunoscută, aproape 90% dintre acizii săi grași fiind saturați. Numeroasele studii recente atestă însă faptul că aceste grăsimi nu sunt nocive, ci, dimpotrivă, sunt foarte benefice și promovează sănătatea cardiovasculară, ba chiar ne ajută să slăbim.
Pentru a beneficia de toate proprietăţile uleiului, experții în nutriție și chiar medicii ne sugerează să consumăm ulei virgin, organic, presat la rece, nehidrogenat.
Citește și Uleiul de cocos, un superaliment. Beneficii de care nu aveai habar
sursa foto: pixabay.com