Sursa foto: pexels.com

Terapia „vampir” – tehnică revoluţionară în regenerarea pielii

Tratamentul numit „Plasma Rich Platelet” este o procedură din ce în ce mai cunoscută, datorită naturii sale organice, dar mai ales datorită faptului că într-adevăr funcţionează. Efectele secundare ale acestui tratament sunt practic inexistente, graţie procedurii prin care această plasmă este obţinută.

Iniţial, terapia PRP a fost folosită în chirurgia cardiacă în anii ’80. Atunci a fost realizată prima operaţie pe cord deschis, în care ea şi-a arătat beneficiile. Ulterior, utilizarea acestui tip de terapie s-a extins în mai multe specialităţi medicale, printre care şi medicina estetică.

Efecte incredibile în regenerarea pielii

„Terapia vampir” este cel mai modern tratament în domeniul regenerării pielii prin forţe proprii. Acesta presupune recoltarea şi concentrarea factorilor de creştere din propriul sânge şi reinjectarea, după procesare, în ţesutul cutanat. Sunt stimulate, astfel, procesele de reparare celulară şi de sinteză de neocolagen pe termen lung.

Majoritatea femeilor care au încercat până acum Terapia Vampir, au revenit cu un feedback pozitiv. Acest lucru este posibil datorită faptului că plasma PRP obţinută din sângele pacientului stimulează celulele stem ale acestuia în mod natural. Le „trezeşte” şi le determină să producă mai mult colagen, ceea ce face ca aspectul pielii în zona tratată să pară mult mai tânără.

Plasma conţine molecule şi proteine care furnizează elemente nutritive celulelor pielii. Este, deci, cel mai sănătos şi natural mod de a îmbunătăţii aspectul ridurilor, cicatricilor şi a altor efecte ale îmbătrânirii. În combinaţie cu colagenul, care este de asemenea natural, face procedura cu adevărat eficientă.

Plasmalifting, tehnica revoluţionară de umplere a ridurilor

Plasmalifting-ul este tratamentul minune care atenuează ridurile (şanţurile nazogeniene, ridurile de pe frunte şi din jurul ochilor, riduri şi cute în regiunea buzelor şi a bărbiei). Este folosit, de asemenea, pentru estomparea cicatricilor post acneice sau atrofice.

Procedura presupune recoltarea sângelui propriu al pacientului într-un tub special vidat. Proba este supusă ulterior unui proces de centrifugare, pentru separarea plasmei şi a trombocitelor de restul elementelor din sânge.

Urmează apoi etapa de injectare a PRP-ului din eprubetă, în zonele vizate ale corpului.

Citește și CE AFECŢIUNI GRAVE SE ASCUND ÎN SPATELE RIDURILOR

Zone pe care le putem trata

”Terapia vampir” se adresează oricărei persoane care doreşte o rejuvenare facială, prin reducerea pierderii de volum a feţei, a liniilor fine sau mai profunde, cât şi modificarea texturii pielii.

Se poate acţiona la nivelul feţei, în zona obrajilor şi în cea mandibulară pentru volum. O altă zonă care poate fi tratată este cea a şanţurilor nasolabiale (aşa numitele ”riduri ale râsului”), în zona lateroorbilată, pentru a corecta ”laba de gâscă”,  dar şi în zona scalpului pentru a opri căderea părului şi pentru stimularea creşterii acestuia. Tratamentul are efecte uimitoare şi pentru corectarea ridurilor de la nivelul feţei, al gâtului şi decolteului, dar şi pentru alte zone ale corpului: braţe, fese, coapse, gambe sau abdomen, susțin specialistii.

Te-ar putea interesa și ORA SPECIALISTULUI cu Aneta Sîngeorzan – Cum să ai o piele frumoasă și sănătoasă

Cui se adresează?

Candidaţii potriviţi pentru Terapia PRP sunt aşadar persoanele care au pielea îmbătrânită, ridată, lipsită de elasticitate. Cei care au pete pigmentare pe decolteu sau pe mâini, cearcăne, pungi sub ochi sau piele în exces, cicatrici postacneice. Cei care doresc să îşi atenueze ridurile de expresie de pe frunte sau din zona nasului sau cărora le cade părul în exces.

Citește și Terapie minim invazivă pentru artroze. Cui se adresează și ce reprezintă ea

Efectele „Terapiei Vampir” în medicina estetică

Terapia necesită 3 tratamente repetate la un interval de 2-3 săptămâni. Efectul durează aproximativ un an sau chiar mai mult. Pentru întreţinere este necesar un tratament pe an.

Pentru mai multă eficienţă, tratamentul cu PRP poate fi asociat şi cu alte produse, cum ar fi acidul hialuronic, lipofillingul, terapia cu toxină botulinică.

 

Citește și 6 semne ale lipsei de vitamine la nivelul feței

Te-ar putea interesa și BENEFICIILE NEŞTIUTE ALE APEI DE TRANDAFIRI PENTRU PĂR, TEN ŞI MINTE

 

Sursa foto: pexels.com

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție …

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.