sursa foto: pixabay.com

Studiu: Vaccinul contra rotavirusului ar putea ajuta la prevenirea diabetului de tip 1 la copii

Infecţia cu rotavirus ar putea juca un rol împortant în declanşarea şi dezvoltarea diabetului de tip 1. Oamenii de ştiinţă au constat o scădere cu 15% a cazurilor de diabet zaharat de tip 1 în rândul copiilor vaccinaţi contra rotavirusului.

Explicaţia Cercetătorilor de la Universitatea din Melbourne din Australia este aceea că infecția cu rotavirus induce patologie pancreatică, precum și factori de mediu care promovează creșterea incidenței diabetului de tip 1, iar elementele conţinute de vaccinul antirotavirus pot fi asociate cu o scădere a incidenței diabetului de tip 1. Însă, pentru moment oamenii de ştiinţă vor să identifice copiii care sunt cel mai probabil protejați de vaccinarea cu rotavirus.

Citește și BOLILE COPILĂRILEI. RISCURI ȘI COMPLICAȚII

Cercetătorii australieni vor să continue studiile pentru a urmării şi dezvălui mecanismele bolii și să afle dacă rotavirusul infectează direct pancreasul uman înainte de debutul autoimunității sau a apariției diabetului de tip 1. În concluzie, unul dintre autorii studiului susţine că vaccinarea împotriva rotavirusului poate avea un beneficiu suplimentar la unii copii, acela de a asigura o prevenţie primară pentru diabetul de tip 1.

Citește și Diabetul. Cauzele apariției și bolile grave pe care le atrage după sine

Ce este rotavirusul

Infecţia cu rotavirus este o gastroenterită acută care dă o formă de diaree severă la copii mici şi sugari, dar majoritatea cazurilor se vindecă de la sine. Există însă şi forme severe ale bolii, când copilul are febră ridicată, se deshidratează rapid şi necesită spitalizare. Infecţiile cu rotavirus determină sute de mii de decese în îtreaga lume, de aceea vaccinarea este foarte importantă.

Vaccinarea anti-rotavirus este cea mai simplă şi mai eficientă modalitate de prevenire a îmbolnăvirii. În România, vaccinul nu a fost încă introdus în schema naţională, dar se poate face optional şi presupune administrarea a două doze de vaccin începând cu vârsta de 6 săptămâni a bebeluşului şi a doua, după o lună de la prima administrare, dar nu mai târziu de vârste de 6 luni a sugarului.

Într-un articol viitor, Medical tv veţi putea citi despre rotavirus, simptome, cauze de apariţie, metode de prevenţie şi tratament.

Citește și Mai mulți copii au făcut „Sindromul vârcolacului” după administrarea unui medicament etichetat greşit

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

SEMNAL DE ALARMĂ| Boala care va face peste 150 de milioane de victime în lume până în anul 2050

Peste 153 de milioane de oameni vor suferi de demență până în anul 2050, arată …

EXPERIMENT| Coca-Cola şi sucul de mere, testate pozitiv la Covid-19

Un deputat austriac a realizat un test antigen rapid pe o băutură răcoritoare, chiar în …

sursa foto: alba24.ro

Premieră modială| Un american a primit o inimă de porc modificată genetic

Un bărbat din SUA a devenit prima persoană din lume care a primit un transplant …

STUDIU| SARS-Cov-2 îşi pierde 90% din puterea de infectare în doar câteva minute în aer

Virusul care provoacă Covid-19 devine inactiv în aer în proporţie de 90% după 5 minute …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.