STUDIU | Persoanele care au avut COVID-19 nu sunt nevoite să facă și a doua doză de vaccin

O singură doză de vaccin a creşte nivelul de anticorpi împotriva mai multor variante diferite de coronavirus cu până la o mie de ori, pentru persoanele care au trecut deja prin boală. Astfel, bolnavii recuperaţi nu sunt nevoiţi să facă și a doua doză de vaccin, arată noile studii.

Ambele vaccinuri, atât Pfizer, cât și Moderna, presupun o administrare în două etape a serului, la interval de câteva săptămâni. Prima doză are rolul de a întări sistemul imunitar pentru a recunoaște și a ataca proteina virusului, în timp ce a doua determină sistemul imunitar să producă un flux de anticorpi. Deci, cea de-a doua doză este esențială pentru a obține o protecție completă și de lungă durată împotriva virusului, spun specialiștii.

Totuşi, potrivit unor studii recente citate de LosAngelesTimes, cercetătorii au constată că o infectare cu noul coronavirus poate acționa la fel ca prima doză a vaccinului.

Citeşte şi: Persoanele care au avut COVID-19 dezvoltă de până la 45 de ori mai mulți anticorpi cu o singură doză de vaccin

INFECTAREA CU SARS-Cov-2 POATE FI MAI EFICIENTĂ DECÂT PRIMA DOZĂ A VACCINULUI 

Studiul, realizat de oamenii de știință din Seattle și Montreal, a fost realizat atât persoane care au avut deja boala, cât și pe oameni care nu au avut o infecție cu coronavirus iar rezltatele au fost uimitoare.

Cei care au avut deja COVID-19, că o singură doză de vaccin administrată celor care au făcut deja COVID a crescut nivelul de anticorpi împotriva mai multor variante diferite de coronavirus cu până la o mie de ori, dar și că a doua doză nu a oferit niciun beneficiu suplimentar.

În acelaşi timp, persoanele care nu au fost infectate cu SARS-CoV-2 au avut niveluri mai mici de anticorpi după două doze de vaccin, decât în cazul persoanelor infectate anterior după o singură doză.

Persoanele care au trecut prin boală au nevoie doar de o singură doză pentru a obține imunitate de lungă durată”, a concluzionat George Rutherford, epidemiolog și specialist în boli infecțioase de la UC San Francisco.

Citeşte şi: Noi simptome ale COVID-19. Cum îţi dai seama că te-ai îmbolnăvit

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Voucherele pentru vaccinați vor fi distribuite din octombrie. De unde se pot ridica

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august vor primi voucherele în valoare de …

Superimunitate dezvoltată de unii pacienți care s-au vindecat de Covid-19.

Unele persoane dezvoltă un „sistem imunitar extrauman” după ce s-au vindecat de COVID-19. Această imunitate …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *