STUDIU | Persoanele care au avut COVID-19 nu sunt nevoite să facă și a doua doză de vaccin

O singură doză de vaccin a creşte nivelul de anticorpi împotriva mai multor variante diferite de coronavirus cu până la o mie de ori, pentru persoanele care au trecut deja prin boală. Astfel, bolnavii recuperaţi nu sunt nevoiţi să facă și a doua doză de vaccin, arată noile studii.

Ambele vaccinuri, atât Pfizer, cât și Moderna, presupun o administrare în două etape a serului, la interval de câteva săptămâni. Prima doză are rolul de a întări sistemul imunitar pentru a recunoaște și a ataca proteina virusului, în timp ce a doua determină sistemul imunitar să producă un flux de anticorpi. Deci, cea de-a doua doză este esențială pentru a obține o protecție completă și de lungă durată împotriva virusului, spun specialiștii.

Totuşi, potrivit unor studii recente citate de LosAngelesTimes, cercetătorii au constată că o infectare cu noul coronavirus poate acționa la fel ca prima doză a vaccinului.

Citeşte şi: Persoanele care au avut COVID-19 dezvoltă de până la 45 de ori mai mulți anticorpi cu o singură doză de vaccin

INFECTAREA CU SARS-Cov-2 POATE FI MAI EFICIENTĂ DECÂT PRIMA DOZĂ A VACCINULUI 

Studiul, realizat de oamenii de știință din Seattle și Montreal, a fost realizat atât persoane care au avut deja boala, cât și pe oameni care nu au avut o infecție cu coronavirus iar rezltatele au fost uimitoare.

Cei care au avut deja COVID-19, că o singură doză de vaccin administrată celor care au făcut deja COVID a crescut nivelul de anticorpi împotriva mai multor variante diferite de coronavirus cu până la o mie de ori, dar și că a doua doză nu a oferit niciun beneficiu suplimentar.

În acelaşi timp, persoanele care nu au fost infectate cu SARS-CoV-2 au avut niveluri mai mici de anticorpi după două doze de vaccin, decât în cazul persoanelor infectate anterior după o singură doză.

Persoanele care au trecut prin boală au nevoie doar de o singură doză pentru a obține imunitate de lungă durată”, a concluzionat George Rutherford, epidemiolog și specialist în boli infecțioase de la UC San Francisco.

Citeşte şi: Noi simptome ale COVID-19. Cum îţi dai seama că te-ai îmbolnăvit

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.