Rinichi de 7,4 kg, extirpat cu succes de la un pacient cu o maladie genetică rară

Un rinichi de 7,4 kilograme, de mărimea unei bile de bowling, a fost extirpat cu succes din organismul unui pacient indian diagnosticat cu o maladie genetică rară, a anunţat luni un membru al echipei medicale, citat de AFP.

Potrivit Agerpres, acesta este unul dintre cei mai mari rinichi extirpaţi vreodată în cadrul unei operaţii medicale.

Avea o mărime uriaşă şi ocupa jumătate din abdomenul pacientului. Ştiam că era un rinichi mare, dar nu ne-am gândit niciodată că va fi şi atât de greu„, a declarat Sachin Kathuria, membru al echipei medicale.

Citește și Un nou transplant reușit, o nouă șansă la viață pentru un bărbat de 38 de ani. Sute de pacienți sunt încă pe lista de așteptare

Pacientul de 56 de ani, diagnosticat cu boală polichistică renală autozomal dominantă, a fost supus unei intervenţii chirurgicale de două ore la spitalul Sir Ganga Ram din New Delhi luna trecută.

Un rinichi normal cântăreşte între 120 de grame şi 150 de grame şi are o lungime de aproximativ 12 centimetri. Rinichiul pacientului indian avea o lungime de 45 de centimetri, a dezvăluit medicul Sachin Kathuria.

Potrivit Cărţii Recordurilor Guinness, cel mai mare rinichi extirpat vreodată de la un pacient uman, operaţie realizată la Dubai în 2017, avea o greutate de 4,25 kilograme. Însă medicii de la acelaşi spital din New Delhi au dezvăluit că au găsit dosare medicale în care se vorbeşte despre un rinichi de 9 kilograme care ar fi fost extirpat din corpul unui pacient.

Citește și Ce este lupusul și cât de mult poate afecta rinichii. Complicațiile grave ale acestei boli autoimune

Boala de care suferă pacientul indian operat în luna octombrie provoacă apariţia unor chisturi pe rinichi. Medicii din New Delhi au decis să realizeze acea operaţie după ce au detectat o hemoragie internă şi un început de infecţie în organismul pacientului. Potrivit medicului Sachin Kathuria, pacientul are acum o stare bună de sănătate şi a fost plasat sub dializă în aşteptarea unui transplant renal.

Citește și Veste bună pentru pacienții care au nevoie de transplant de organe – România și Republica Moldova au semnat un acord de colaborare

Despre Medical Tv

Ai putea fi interesat și de

Descoperire incredibilă: Un bărbat care a suferit un transplant de măduvă are ADN-ul donatorului

Un grup de criminalişti de la un birou al poliţiei din Nevada a descoperit că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *