OMENIREA ÎN ALERTĂ| A început evacuarea cetăţenilor străini din China. Noi cazuri sunt confirmate în Finlanda

Peste 600 de cereri de repatriere au fost înregistrate din ţări pentrum România, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, Austria, Belgia, Bulgaria, Germania, Spania, Finlanda, Franţa, Italia, Letonia şi Olanda. Aceste solicitări vin în cadrul Mecanismului de Protecţie civilă activat de Comisia Europeană, iar costurile de repatriere vor fi suportate în proporţie de 75% de Comisia Europeană.

Citeşte şi: OMENIREA ÎN ALERTĂ| Posibil caz de coronavirus în Bacău. Sunt peste 106 decese şi zeci de mii de îmbolnăviri la nivel global. OMS discută despre riscul de pandemie

Între timp, Japonia a evacuta deja un avion cu 206 pasageri din Wuhan, dar 4 dintre ei au prezentat simptome precum febră sau tuse şi sunt în carantină. O acţiune similară de are în derulare şi Statele Unite, dar şi alte state europene încearcă să-şi evacueze cetâţenii din Wuhan.

Citeşte şi: OMENIREA ÎN ALERTĂ | Ce este coronavirusul, virusul care a ucis peste 1.500 de oameni. Simptome, factori de risc şi tratament

Kazahstanul a suspendat toate mijloacele de transport către și dinspre China, iar guvernul kazah a suspendat şi acordarea de vize pentru cetățenii chinezi. Din februarie, nici compania aeriană indoneziană Lion Air nu va mai opera curse spre China, deşi până acum în Indonezia nu a fost raportat niciun caz de coronavirus. Şi British Airways, una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, a blocat şi zborurile către China pentru luna februarie.
Australia are şi ea în plan repatrierea cetăţenilor din China din cauza coronaviruslui şi vrea să-i ducă direct pe Insula Crăciunului pe care autorităţile australiene vrea să o transforme în centru de carantină.

Citeşte şi: OMENIREA ÎN ALERTĂ: Coronavirusul, mai puternic decât se credea. Cadre medicale infectate deşi purtau costume de protecţie

Finlanda este ultimul stat european unde au fost confirmate cazuri de infectare cu virusul ucigaş. Pacientul este un turist chinez din Wuhan. Alţi 15 oameni care au intrat în contact cu bărbatul sunt acum monitorizaţi de către autorităţi.

Îmbolnăvirile cu noul tip de coronavirus, botezat de specialişti 2019- nCov cresc într-un ritm alarmant. În mai puţin de 24 de ore au fost semnalate încă 7.700 de noi cazuri, iar numărul deceselor a ajuns la 17O. Virusul a ajuns și în Emirate, un nod de transport aerian major la nivel mondial.

Citeşte şi: EUROPA ÎN ALERTĂ| Un medicament anti HIV ar putea fi tratamentul împotriva virusului din China

În acest context, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o serie de recomandări pentru evitarea răspândirii noului tip de coronavirus:

  • evitarea consumul de produse animale crude sau gătite foarte puțin. (carnea crudă, laptele nefiert și organele crude trebuie manevrate cu grijă, pentru a evita contaminarea altor alimente)
  • evitarea contactului direct şi neprotejat cu animalele vii din pieţele de animale sau cu suprafețele aflate în contact cu animalele (măsura se aplică mai ales pentru zonele în care au fost înregistrate cazuri de coronavirus nou)
  • spălarea mâinilor cu apă și săpun, sau cu soluții pe bază de alcool, ori de câte ori este necesar
  • dacă tuşiţi ori strănutaţi, acoperiţi gura şi nasul cu o batistă de hârtie de unică folosinţă, apoi aruncaţi batista la gunoi şi spălati-vă pe mâini
  • trebuie evitat contactul apropiat cu persoanele care tușesc și au febră
  • daca aveți febră, tușiți și respirați cu greutate, mergeți la medic și spuneți-i medicului dacă ați călătorit recent.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Voucherele pentru vaccinați vor fi distribuite din octombrie. De unde se pot ridica

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august vor primi voucherele în valoare de …

Superimunitate dezvoltată de unii pacienți care s-au vindecat de Covid-19.

Unele persoane dezvoltă un „sistem imunitar extrauman” după ce s-au vindecat de COVID-19. Această imunitate …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *