OMENIREA ÎN ALERTĂ| Posibil caz de coronavirus în Bacău. Sunt peste 106 decese şi zeci de mii de îmbolnăviri la nivel global. OMS discută despre riscul de pandemie

Autorităţile de la Bucureşti sunt în alertă maximă după ce o persoană s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului de Urgenţă din Bacău cu simptome specifice infectării cu noul virus. Este vorba despre un tânăr de 24 de ani care studiază în China şi care a revenit în ţară în urmă cu 8 zile. Bărbatul a fost izolat şi transferat la Institutul Matei Balş din Capitală.

Citeşte şi: OMENIREA ÎN ALERTĂ! 80 de morţi şi peste 2800 de îmbolnăviri. Cercetătorii chinezi lucrează la un vaccin împotriva coronavirus. Ministerul Sănătăţii de la Bucureşti a cumpărat testele pentru diagnosticarea rapidă

În România au mai fost suspiciuni de infectare cu virusul din China în Constanţa, Timişoara, Bucureşti şi Cluj dar cazurile au fost infirmate. Şi în continuare, membrii Filarmonicii din Timişoara care s-au întors din China la scurt timp după Anul Nou sunt sub supravegherea Direcţiilor de Sănătate Publică.

Citeşte şi: OMENIREA ÎN ALERTĂ | Ce este coronavirusul, virusul care a ucis peste 1.500 de oameni. Simptome, factori de risc şi tratament

De altfel, începând de mâine Institutul Matei Balş va avea şi reactivii necesari pentru depistarea cazurilor de coronavirus şi vor fi trimişi către toate centrele din ţară, a anunţat ministrul Sănătăţii, Victor Costache. În plus, în contextul în care marţi în jurul orei 15 vor ajunge pe Aeroportul Otopeni şi cei 25 de membri ai ansamblului Folcloric Mioriţa care au concertat în China, autorităţile române au înfiinţat lini speciale pe acces pe aeroport pentru pasagerii care vin din China. Acolo toţi vor fi supuşi unui chestionar pentru depistarea precoce a simptomelor.

Citeşte şi: OMENIREA ÎN PERICOL| VIRUSUL UCIGAȘ PĂTRUNDE ÎN EUROPA. 10 ORAȘE ÎNCHISE, 26 DE MORȚI ȘI PESTE 800 BOLNAVI

Numărul cazurilor confirmate în China a ajuns ieri la 4,515, ceea ce reprezintă o creştere cu 65% a numărului de pacienţi în cursul unei singure zi. Criza a devenit însă una globală. În Singapore au fost deja confirmate cinci decese. Un prim caz a fost confirmat în Bavaria, iar şase cazuri au fost înregistrate şi în India. Pacienţii se află acum în carantină, izolaţi şi monitorizaţi îndeaproape de personalul medicale.

Între timp, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a ajuns la Beijing pentru a discuta despre epidemia de coronavirus, iar Franţa, Statele Unite, Spania, Germania şi Iordania au anunţat crearea unui pod aerian pentru evacuarea cetăţenilor. Anunţul vine în contextul în care, specialiştii chinezi vorbesc despre riscul unei pandemii, adică o răspândire la nivel mondial. În plus, autorităţile se aşteaptă la o dublare a cazurilor de îmbolnăvire la fiecare 6 zile, scrie presa de specialitate.

Citeşte şi: EXCLUSIV | MApN: Vaccinurile produse de Institutul Cantacuzino, abia din 2025

Cercetătorii chinezi continuă să lucreze la un vaccin împotriva noului tip de coronavirus, iar un cercetător german, expert în coronavirus, a dus deja în China doi inhibitori dezvoltaţi pentru SARS-CoV (virusul din 2002) pentru a testa efectele lor asupra noului coronavirus 2019-nCoV, informează China Media Group. Oamenii de ştiinţă au descoperit că 2019-nCov este asemănător în proporţie de 80% cu SARS-CoV, iar similaritatea dintre cele două virusuri este de până la 96%. Cercetătorul german speră că aceşti inhibitori pot contribui la creare medicamentelor împotriva 2019-nCov.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Voucherele pentru vaccinați vor fi distribuite din octombrie. De unde se pot ridica

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august vor primi voucherele în valoare de …

Superimunitate dezvoltată de unii pacienți care s-au vindecat de Covid-19.

Unele persoane dezvoltă un „sistem imunitar extrauman” după ce s-au vindecat de COVID-19. Această imunitate …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *