Nu există o legătură între vaccinul ROR și autism. Adevărul din spatele mitului

Timp de zece ani, o echipă de cercetători din Danemarca a urmărit dezvoltarea a 650.000 de copii. Concluziile au fost clare. Nu există niciun argument în favoarea ipotezei vehiculată pe internet – nu există nicio legătură între autism şi vaccinarea copiilor împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului.

FACTORI DE RISC ÎN APARIȚIA AUTISMULUI

Afecţiuni asociate bolii, precum intoleranţele alimentare, tulburările digestive, de limbaj, de somn, epilepsia sau tulburarea bipolară, se pare că se numără printre factorii de risc ai autismului.

1. Sexul –  băieţii sunt de 4 ori mai expuşi riscului de a suferi de autism

2. Moştenirea genetică

3. Vârsta înaintată a părinților – deşi nu se cunosc cauzele, se pare că ar fi vorba despre modificări biologice

4. Expunerea la anumite substanţe în timpul sarcinii- este vorba despre antiepilepticele sau medicamente pentru tratarea unui cancer al măduvei osoase

5. Naşterea înainte de termen sau greutatea scăzută a nou-născutului

6. Mutaţii genetice spontane- apărute din cauza a numeroşi factori fizici, chimici şi biologici (expunerea la radiaţii, poluare sau substanţe chimice din mediul înconjurător şi din alimentaţie, infecţia cu virusuri, paraziţi sau bacterii, consumul excesiv de alcool, fumatul etc.).

Militanţii antivaccinare, însă,  invocă un studiu din 1998 realizat de un medic celebru, care vorbea despre o legătură dintre imunizare şi autism.

Ce se ascunde de fapt în spatele acestei teorii lansate la acel moment și care a avut un impact uriaș asupra părinților din lumea întregă, aflați de la dr. Sandra Alexiu,președinte Asociația Medicilor de Familie București.

 

Emisiunea integrală o puteți revedea aici MEDSHOW, cu Emma Zeicescu și Sandra Alexiu, președinte Asociația Medicilor de Familie București

 

Despre Medical Tv

Ai putea fi interesat și de

Ministerul Sănătății a început distribuirea primelor doze de vaccin antigripal

  Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii a demarat prin distribuirea primei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *